Νέο ρεκόρ εισαγωγών το τελευταίο 24ωρο

Ακόμη ένα δύσκολο 24ωρο ,τα σκληρά νούμερα δηλαδή οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και οι θάνατοι εξακολουθούν να μην ανοίγουν παράθυρο αισιοδοξίας.

Με το σύστημα υγείας του λεκανοπεδίου να βρίσκεται στο «κόκκινο», είναι πλέον πολύ πιθανόν ένα ακόμα νοσοκομείο του Λεκανοπεδίου να γίνει αποκλειστικά για νοσηλεία των ασθενών με κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο σχεδιασμός του Υπουργείου Υγείας προβλέπει τη μετατροπή και του Αγία Όλγα, σε νοσοκομείο Covid.

Νέο ρεκόρ εισαγωγών το τελευταίο 24ωρο

Το τελευταίο 24ωρο είχαμε νέο ρεκόρ εισαγωγών καθώς 670 ασθενείς εισήχθησαν με σοβαρές επιπλοκές στα νοσοκομεία της χώρας εκ των οποίων οι μισοί από αυτούς στο Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Συνολικά οι νοσηλευόμενοι με Covid-19 λοίμωξη ανέρχονται στους 5.500 και έχουν αυξηθεί μόνο μέσα στην τελευταία εβδομάδα κατά 35%.

Πίεση στις ΜΕΘ

Μεγάλη είναι η πίεση και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Οι διασωληνωμένοι έχουν φτάσει τους 750, με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία να καταγγέλλει ότι αυτή την ώρα τουλάχιστον 66 ασθενείς βρίσκονται με μηχανική υποστήριξη αναπνοής εκτός Μονάδων.

Στο μάτι του κυκλώνα είναι τις τελευταίες ημέρες και η Μακεδονία, ιδίως Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Πέλλα, εκτιμάται ότι  μόνο η Δυτική Μακεδονία μετρά περισσότερα από 1.000 ενεργά κρούσματα, ενώ έχει καταγραφεί αύξηση κατά 46% στον εβδομαδιαίο αριθμό κρουσμάτων οπότε μιλάμε πλέον για εκθετική αύξηση αυτό δηλαδή που απεύχονταν οι ειδικοί.

real.gr