Ο «νέος» Παναιτωλικός για την αγωνιστική σεζόν 2017-2018

Στο μεσοεπιθετικό σκέλος των «κυανοκίτρινων» απομένει μόνο η προσθήκη ενός φορ και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τις λύσεις που υπάρχουν ανά θέση

Με ένα εντελώς διαφορετικό λουκ αναμένεται να παρουσιαστεί ο Παναιτωλικός τη νέα σεζόν. Αρκετά καινούργια πρόσωπα ήρθαν στο Αγρίνιο, ενώ ο Μάκης Χάβος φαίνεται πως προσανατολίζεται σε πιο συχνή επιλογή του 4-3-3 αλλά και του 4-4-2, αφήνοντας το  περσινό 4-2-3-1. Αλλωστε τόσο ο Λόπες – κατά πρώτο λόγο – όσο και ο Ρόσα είναι σε θέση να παίξουν «εσωτερικοί» χαφ με δημιουργικά καθήκοντα, την στιγμή που στο μεσοεπιθετικό σκέλος απομένει μόνο μία πινελιά. Η απόκτηση ενός φορ που θα έχει διαφορετικό στυλ από τον Μαρκόβσκι, δηλαδή θα είναι γρήγορος και πιο «σβούρα», να το πούμε σε απλά ελληνικά.
Το gazzetta.gr σας παραθέτει τις λύσεις που υπάρχουν πλέον στην… φαρέτρα του έμπειρου τεχνικού, αλλά με τις εξής υποσημειώσεις. Α) Οι ακραίοι είναι σε θέση να παίξουν και στις δύο πλευρές με «ανάποδο» πόδι, οπότε δεν είναι «δεδομένο» πως θα δούμε κάποιον δεξιά ή αριστερά. Β) Ο Ρόσα πολλές φορές ανταποκρίθηκε σε ρόλο εξτρέμ, οπότε υπολογίζεται τόσο για το «8» όσο και για τον ασβέστη. Γ) Ο Σελεμανί εκτός από «φουνταριστός» είναι σε θέση να παίξει και στα άκρα. Δ) Υπό προϋποθέσεις στο «6» μπορούν να βρεθούν οι Μάρκος Πάουλο ή Ντάνι Μπεχαράνο. Παράλληλα είναι ανοικτό ακόμη το «θέμα» του Παπάζογλου, που μπορεί να αποτελέσει μεν μία πολύ καλή λύση για τα στόπερ, όμως παράλληλα έπαιξε με επιτυχία και «κόφτης». Ε) Σε 4-4-2 εκτός από τους φορ που υπάρχουν στο σχεδιάγραμμα, μπορεί στο πλευρό του κλασικού στράικερ να βρεθούν ο Μάζουρεκ ή ο Κλέσιο. Αλλωστε ο τελευταίος έπαιξε πέρσι πολλές φορές ως μόνος επιθετικός σε 4-2-3-1. ΣΤ) Στις «λύσεις» σύντομα θα προστεθούν όπως φαίνεται και οι Γκασούκας (φορ), Νταλακούρας (εσωτερικός χαφ), καθώς είναι δύο από τους παίκτες της Κ20 που προπονούνται με την «πρώτη» ομάδα και είναι πολύ πιθανό να υπογράψουν επαγγελματικό συμβόλαιο.

Το συμπέρασμα όλων των παραπάνω; Τα «καναρίνια» έχουν τις περισσότερες λύσεις ever στο μεσοεπιθετικό σκέλος και η εικόνα των παικτών που διαθέτουν «φωτογραφίζει» πως  θα είναι πιο γρήγορα από ποτέ. Πόσο μάλλον όταν απομένει να έρθει ακόμη ένας «φουνταριστός» με ανάλογα χαρακτηριστικά.