Νεοχώρι: Ελάχιστοι κυκλοφορούν με μάσκες – Τεστ σε εργάτες γης από τον Ε.Ο.Δ.Υ.

Τεστ σε όλους τους αλλοδαπούς εργάτες γης που διαμένουν σε συγκεκριμένο χώρο στο Νεοχώρι διενήργησε ο Ε.Ο.Δ.Υ., κλιμάκιο του οποίου έφθασε στην περιοχή.

Μετά το θετικό κρούσμα που διαπιστώθηκε σε έναν εξ αυτών υπήρξε κινητοποίηση και λαμβάνονται δείγματα από όλους όσοι διαμένουν στον ίδιο χώρο με τον θετικό αλλοδαπό.

Πρόκειται για 64 περίπου άτομα που θα περάσουν από τον έλεγχο, ενώ ο συγκεκριμένος που ήταν ασυμπτωματικός έχει ήδη απομονωθεί. Και οι υπόλοιποι θα τεθούν σε περιορισμό έως ότου βγουν τα αποτελέσματα.

Από πλευράς των αρχών σε συνεχή επικοινωνία με τον Ε.Ο.Δ.Υ. βρίσκεται ο Δήμος και η Περιφέρεια ενώ ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Οινιαδών Αντ. Αλετράς είναι επί τόπου και παρακολουθεί την διαδικασία.

Αξίζει να σημειωθεί πως ελάχιστοι κυκλοφορούν με μάσκες. Τα απόγευμα π.χ. στην μεγάλη πλατεία του χωριού υπήρχαν δεκάδες μετανάστες που περιφέρονταν με την μάσκα να αποτελεί είδος εν ανεπαρκεία. Αν βέβαια δει κανείς τους χώρους στους οποίους μένουν και τις συνθήκες υγιεινής θα αντιληφθεί εύκολα πως η μάσκα είναι μάλλον το τελευταίο που θα προφυλάξει τους ίδιους, αλλά και όσους συγχρωτίζονται μαζί τους.

aixmi-news.gr