Οι New York Times απολύουν συντάκτες και προσλαμβάνουν δημοσιογράφους

Σε μια προσπάθεια να εξισορροπήσει τον αριθμό συντακτών ύλης και ρεπόρτερ, οι New York Times αποφάσισαν να προσφέρουν πακέτα εθελούσιας εξόδου στους συντάκτες και να προσλάβουν ακόμη 100 δημοσιογράφους για ρεπορτάζ.

Όπως ανακοίνωσε η εφημερίδα, εάν δεν βρεθούν αρκετά άτομα που θα επιλέξουν την εθελούσια έξοδο, ώστε να μειωθούν οι συντάκτες ύλης και να προσληφθούν περισσότεροι ρεπόρτερ, τότε θα προχωρήσει σε απολύσεις.

«Εάν δεν βρεθούν αρκετά άτομα (για εθελουσία έξοδο) για να χρηματοδοτήσουμε τα φιλόδοξα σχέδιά μας ώστε να μειώσουμε τους συντάκτες ύλης και να προσλάβουμε περισσότερους ρεπόρτερ, θα αναγκαστούμε δυστυχώς να προχωρήσουμε σε απολύσεις», είπαν οι δύο διευθυντές της εφημερίδας, Ντιν Μπακέτ και Τζο Κάν.

Η μείωση των συντακτών αποτελεί μία από τις κύριες συστάσεις σε έκθεση που δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο, η οποία εξετάζει πώς μία επιχείρηση μπορεί καλύτερα να ανταποκριθεί στην ψηφιακή εποχή. Παρά το γεγονός ότι οι New York Times έχουν 2,2 εκατομμύρια ψηφιακούς συνδρομητές, τα διαφημιστικά έσοδα στα έντυπα είναι μειωμένα κατά πολύ.

in.gr