Νίκαια: Σωματική επίθεση από Δημοτικό Σύμβουλο σε Αντιδήμαρχο

Στις 24 Απριλίου 2024, εκτυλίχθηκε ένα απαράδεκτο περιστατικό βίας στη Νίκαια, όπου Δημοτικός Σύμβουλος άσκησε σωματική επίθεση στον Αντιδήμαρχο Υποδομών και Τεχνικών Έργων του Δήμου, κο. Ελευθέριο Χατζηπαυλίδη, έξω από το Ειρηνοδικείο της πόλης.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο δημοτικός σύμβουλος χτύπησε τον κο. Χατζηπαυλίδη στο πρόσωπο, προκαλώντας του σωματικές βλάβες και αιμορραγία.

Ο Αντιδήμαρχος μεταφέρθηκε άμεσα στο Τζάνειο Νοσοκομείο για να λάβει την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη.

Τα κίνητρα πίσω από την επίθεση παραμένουν αδιευκρίνιστα, και τελούν υπό αστυνομική έρευνα.

Οι αρμόδιες αρχές διεξάγουν ενδελεχή έρευνα για να ρίξουν φως στο περιστατικό και να αποδώσουν ευθύνες.

Το συμβάν έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία και τον πολιτικό κόσμο, με πλήθος φορέων και πολιτικών προσώπων να καταδικάζουν απερίφραστα τη βία και να εκφράζουν την υποστήριξή τους στον κο. Χατζηπαυλίδη.

Δυστυχώς, τέτοια φαινόμενα βίας κατά δημοσίων προσώπων δεν αποτελούν σπάνιο φαινόμενο στην Ελλάδα.

Τα τελευταία χρόνια, έχουν καταγραφεί αρκετά παρόμοια περιστατικά, γεγονός που εγείρει εύλογες ανησυχίες για το κλίμα πόλωσης και έλλειψης Πολιτικού Πολιτισμού που επικρατεί σε ορισμένες περιπτώσεις.

Είναι επιτακτική η ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την πρόληψη και την αποτελεσματική αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων.

Η βία δεν μπορεί και δεν οφείλει να αποτελεί λύση σε κανένα πρόβλημα.

Παράλληλα, οφείλουμε να εντείνουμε τις προσπάθειες για την καλλιέργεια κουλτούρας αλληλοσεβασμού, εποικοδομητικού διαλόγου και ειρηνικής επίλυσης των διαφωνιών.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η ελευθερία της έκφρασης και η κριτική άποψη οφείλουν να ασκούνται πάντοτε μέσα σε πλαίσια δημοκρατίας, ευπρέπειας και σεβασμού προς τους θεσμούς και τα πρόσωπα.

Προσδοκούμε στην ταχεία εξέλιξη της έρευνας και στην τιμωρία των υπαιτίων. Η θεσμική θωράκιση και η τήρηση της νομιμότητας οφείλουν να αποτελούν αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα.

 

Διαβάστε επίσης: Β’ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας: Πρώτη θέση για τη «Συμμαχία Καθηγητών» (Photos)