Νίκη Πατσουράκη στον Antenna Star: «Να γίνουμε η φωνή των παιδιών με αυτισμό» (Ηχητικό)

Νίκη Πατσουράκη: Θα πρέπει όλοι μας να γίνουμε η φωνή των παιδιών με διαταραχές αυτιστικού φάσματος, για να μην ζήσουν μια ζωή στο περιθώριο, αλλά στο προσκήνιο και να είναι δυναμικά και ισότιμα μέλη μιας νέας κοινωνίας ανθρωπιάς και αποδοχής που θα τα κοιτάει με αγάπη στα μάτια κι έτσι θα ανθίσουν, όπως η «Ανεμώνη».

Με αφορμή την ίδρυση του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και φίλων ατόμων με Αυτισμό «Η Ανεμώνη» στην Αιτωλοακαρνανία, η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νίκη Πατσουράκη, φιλοξενήθηκε το πρωί της Πέμπτης 27 Απριλίου 2023 στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή «Αυτή είναι η ζωή» με τη Νάντια Μπούτα.

Η κ. Πατσουράκη αναφερόμενη στους σκοπούς του Συλλόγου, είπε ότι «ο κύριος στόχος του είναι να βοηθήσει και να στηρίξει τα παιδιά και τους ενήλικες του Νομού με διαταραχές αυτιστικού φάσματος, αλλά και τις οικογένειές τους, προκειμένου να έχουν μια αξιοπρεπή ζωή, σε κάθε έκβαση της ζωής τους.

Να συμπεριληφθούν στην κοινωνία, σε όλους τους τομείς της, στην μόρφωση, στην εργασία και την εκπαίδευση, στον αθλητισμό  και τον πολιτισμό».

Μίλησε επίσης για τους μελλοντικούς στόχους του Συλλόγου, ένας εκ των οποίων είναι η δημιουργία μιας δομής που θα καλύπτει τις ανάγκες των εφήβων που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού στον Νομό μας, προσκαλώντας ταυτόχρονα γονείς – κηδεμόνες και φίλους ατόμων που ασχολούνται με τον αυτισμό σε επιστημονικό επίπεδο, τοπικές υπηρεσίες και φορείς καθώς και τις τοπικές αρχές και τους αντιπροσώπους της Κεντρικής εξουσίας να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή.

«Μόνο έτσι θ’ ανοίξουμε ένα μεγάλο φωτεινό παράθυρο στο μέλλον αυτών των ανθρώπων και των οικογενειών τους», επισήμανε η κ. Πατσουράκη.

«Να γίνουμε η φωνή των παιδιών με αυτισμό»

Στο πλαίσιο της συνέντευξης, συζητήθηκαν επίσης σημαντικά θέματα που αφορούν σε επιστημονικά δεδομένα σχετικά με τις διαταραχές αυτιστικού φάσματος, τη δυσκολία των γονιών να αποδεχθούν την ιδιαιτερότητα του παιδιού τους, αλλά και τη σπουδαιότητα της έγκαιρης διάγνωσης και της ένταξης σε εξειδικευμένα θεραπευτικά πρόγραμμα.

Ως μητέρα παιδιού με διαταραχές αυτιστικού φάσματος, η κ. Πατσουράκη, αναφέρθηκε επίσης στην προσωπική και οικογενειακή της εμπειρία και τόνισε ότι «θα πρέπει όλοι μας να γίνουμε η φωνή αυτών των παιδιών για να μην ζήσουν μια ζωή στο περιθώριο, αλλά στο προσκήνιο και να είναι δυναμικά και ισότιμα μέλη μιας νέας κοινωνίας ανθρωπιάς και αποδοχής που θα τα κοιτάει με αγάπη στα μάτια κι έτσι θα ανθίσουν, όπως η «Ανεμώνη».

Ακούστε τη συνέντευξη της κ. Νίκης Πατσουράκη στον Antenna Star 103.5:

Στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλέφωνα: 6976995458 – 6946429664

E-mailanemoni.autism@gmail.com

Σελίδα στο facebook: Η ΑΝΕΜΩΝΗ: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ, ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ Ν.ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

 

Διαβάστε επίσης: Αιτωλοακαρνανία: Ίδρυση Σωματείου Γονέων – Κηδεμόνων και φίλων ατόμων με Αυτισμό