Κ. Νικολαΐδου στο AgrinioTimes.gr: «Ο αναγνώστης θα βιώσει όλα τα συναισθήματα των ηρώων»

«Το χρώμα της ελπίδας» είναι ο τίτλος του μυθιστορήματος της Κέλλυς Νικολαΐδου που κυκλοφόρησε  2020 από τις εκδόσεις «Πνοή».

Η συγγραφέας με αφορμή την έκδοση του νέου βιβλίου μίλησε μίλησε στα μέσα του «Agrinio365» Media Group (AgrinioTimes.gr – Antenna-Star.gr) και αναφέρθηκε τόσο στην υπόθεση και τον τρόπο που εμπνεύστηκε για να γράψει «Το χρώμα της ελπίδας», όσο και για το γεγονός ότι οι ήρωές της έχουν αποδοθεί με ρεαλισμό βασιζόμενοι πολλές φορές σε αληθινούς χαρακτήρες.

Στην ίδια συνέντευξη έκανε αναφορά για το πως πήρε την απόφαση να γράφει συστηματικά τα τελευταία πέντε χρόνια. Ως προς το συγκεκριμένο βιβλίο δεν απέφυγε να ξεχωρίσει κάποιον από τους χαρακτήρες του.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη συνεργασία της με τις εκδόσεις «Πνοή» ενώ χαρακτήρισε ως επιτυχία για έναν συγγραφέα το εξής: «να έχει «φτιάξει» το κοινό του».

Τέλος, έστειλε τις δικές της ευχές σε όλο το κόσμο για το νέο έτος το οποίο ευελπιστώντας ότι οι αναγνώστες θα μπορέσουν να κάνουν τα αναγνωστικά τους ταξίδια σε οικονομικές θέσεις με πακέτα προσφορών που καλύπτουν τις ανάγκες τους.

-Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τη συγγραφή;

«Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, γράφω. Η απόφαση να το κάνω συστηματικά ήρθε με τα μαθήματα δημιουργικής γραφής το 2016.

-Γιατί θα ήθελε κάποιος να διαβάσει ένα βιβλίο με τίτλο «Το χρώμα της ελπίδας»;

«Το χρώμα της ελπίδας είναι ένα μυθιστόρημα που μιλάει για ένα δύσκολο και στενόχωρο θέμα όπως είναι ο καρκίνος αλλά το κάνει μέσα από μια διαφορετική οπτική γωνία. Δίνει έμφαση στην εσωτερική δύναμη που κρύβει ο καθένας μέσα του και στη συνειδητοποίηση πως η ζωή που ζούμε πρέπει να είναι επιλογή μας και όχι αυτή που επιθυμούν οι άλλοι για εμάς».

-Τι σας οδήγησε στην επιλογή του θέματος;

«Η προσωπική μου εμπειρία και η γνωριμία μου με ασθενείς συνετέλεσαν στην επιλογή του θέματος».

-Ποια θεωρείτε ότι είναι τα επικρατέστερα συναισθήματα του αναγνώστη;

«Ο αναγνώστης θα βιώσει όλα τα συναισθήματα των ηρώων. Πόνος, απογοήτευση, ελπίδα, αγαλλίαση είναι μερικά μόνο από αυτά. Νομίζω επίσης πως αρκετές σκηνές είναι φορτισμένες συγκινησιακά. Ωστόσο, μετά από κάθε καταιγίδα, βγαίνει μια εξαγνιστική λιακάδα που καταλύει τα δυσάρεστα συναισθήματα.

-Οι ήρωές σας έχουν αποδοθεί με ρεαλισμό. Βασίζονται σε αληθινούς χαρακτήρες;

«Είναι αλήθεια πως αρκετές σκηνές έχουν μεταφερθεί αυτούσιες στο βιβλίο – ακριβώς όπως τις είδα ή τις έζησα. Όμως οι ήρωες δεν ακολουθούν τις ίδιες διαδρομές, ούτε καταλήγουν στις ίδιες αποφάσεις. Θα έλεγα λοιπόν πως εν αγνοία τους βρέθηκαν να παίζουν ρόλους σε μια φανταστική ιστορία.

-Αν έπρεπε να επιλέξετε έναν ήρωα από το βιβλίο σας, ποιος θα ήταν και για ποιο λόγο;

«Έχω αγαπήσει όλους τους ήρωες του βιβλίου γιατί περάσαμε πολλά μαζί. Γελάσαμε, κλάψαμε και γίναμε μια ωραία παρέα. Ωστόσο, αν έπρεπε να διαλέξω έναν θα ήταν σίγουρα η Ματίνα. Αν και δεν ήταν από τους κεντρικούς ήρωες, ήταν ένα άτομο που βασιζόταν στον χαρακτήρα μιας γυναίκας που γνώρισα και της οποίας την ιστορία ακόμα κουβαλάω μέσα μου».

-Πώς προέκυψε η συνεργασία σας με τις εκδόσεις «Πνοή»;

«Όταν αποφάσισα πως ήμουν έτοιμη να αφήσω το βιβλίο μου να κάνει την πορεία του, η «Πνοή» εκδήλωσε άμεσα ενδιαφέρον. Χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτή τη συνεργασία διότι το κλίμα είναι ζεστό και ανθρώπινο.

Ετοιμάζετε κάποιο άλλο μυθιστόρημα αυτόν τον καιρό; Ετοιμάζω κάτι. Αυτή τη φορά, πρόκειται για μια ιστορία με μυστήριο και αγωνία που υπόσχεται να κρατήσει τον αναγνώστη κυριολεκτικά ως την τελευταία σελίδα του βιβλίου.

-Τι θα θεωρούσατε επιτυχία για έναν συγγραφέα;

«Επιτυχία για έναν συγγραφέα θεωρώ πως είναι να έχει «φτιάξει» το κοινό του, το οποίο τον ακολουθεί, τον περιμένει και τον προτρέπει να γράψει. Ο αναγνώστης μπορεί να σε απογειώσει και φυσικά να σε γειώσει!

-Ποια ευχή θα δίνατε στους αναγνώστες για το 2021;

«Θα ευχόμουν οι αναγνώστες να μπορέσουν να κάνουν τα αναγνωστικά τους ταξίδια σε οικονομικές θέσεις με πακέτα προσφορών που καλύπτουν τις ανάγκες τους. Συχνά ακούω πως τα βιβλία θεωρούνται πολύ ακριβά για να τα προσεγγίσουν την χρονιά που κυκλοφορούν».

 

Οπισθόφυλλο
Δύο νέες γυναίκες… η Κορίνα και η Κικίτσα. Τόσο δεμένες αλλά τόσο διαφορετικές. Η πρώτη, παγιδευμένη στις επιλογές της· έχει μάθει να υπομένει τον πατέρα της, τη μονότονη εργασία της, τα πεθερικά της, ακόμα και τον άντρα της. Η δεύτερη, ερωτευμένη με τη ζωή· έχει μάθει να πετά με τα φτερά της επιτυχίας και να απολαμβάνει την κάθε στιγμή.

Όταν η Κορίνα θα νοσήσει με καρκίνο, η Κικίτσα θα παραμείνει στο πλάι της και θα της γνωρίσει τον άνθρωπο που με έναν παράδοξο τρόπο θα τη βοηθήσει να βρει τα χαμένα της όνειρα. Και ξαφνικά οι ισορροπίες αλλάζουν.

Μπορεί η νόσος να γίνει το σημείο επανεκκίνησης;

Συγγραφέας: Κέλλυ Νικολαΐδου
Τίτλος: «Το χρώμα της ελπίδας»
Σελ. 350 – Διαστάσεις 14Χ21
Τιμή: 14 €
ΙSBN 978 618 5520 01 4
Ημερ. κυκλοφορίας 9/2020
Κωδικός: 20132

 

Βιογραφικό της συγγραφέως:

Η Κέλλυ Νικολαΐδου είναι καθηγήτρια Αγγλικών και ζει στην Αθήνα. Λατρεύει τη θάλασσα και τους δημιουργικούς ανθρώπους.

Η ίδια θεωρεί πως ένα βιβλίο μπορεί να σε ταξιδέψει πολύ καλύτερα από οποιοδήποτε όχημα και στόχος της είναι να κάνει τους αναγνώστες συνοδοιπόρους της σε αυτές τις διαδρομές.

Το μυθιστόρημα «Το χρώμα της ελπίδας» είναι η πρώτη συγγραφική της απόπειρα και κυκλοφορεί