Ο Νίκος Σ. Κωστακόπουλος για την καθιέρωση της Ημέρας των Πέτρινων Γεφυριών (Photos)

Από το 2017 έχει υποβληθεί πρόταση για καθιέρωση της 28ης Μαρτίου επίσημα ως Πανελλήνιας, Πανευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Ημέρας Πέτρινων Γεφυριών, αναφέρει με ανάρτησή του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμου, Νίκος Σ. Κωστακόπουλος.

Η πρόταση έχει διατυπωθεί από μια επιτροπή πρωτοβουλίας που συστάθηκε γι’ αυτόν τον σκοπό και έχουν απευθυνθεί τόσο γραπτά όσο και προφορικά σε φορείς και υπηρεσίες όπως: ΟΥΝΕΣΚΟ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Υπουργεία, Υπηρεσίες και διάφορους άλλους φορείς.

Οι πρωτεργάτες του εγχειρήματος αυτού προέκριναν τη συγκεκριμένη ημερομηνία, καθώς στις 28 Μαρτίου 1949 ανατινάχθηκε η Γέφυρα Κοράκου στον Αχελώο ποταμό. Ήταν το μεγαλύτερο μονότοξο πετρογέφυρο στα Βαλκάνια για πάνω από 400 χρόνια, υπήρξε όμως «θύμα» του εμφυλίου.

Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία για την οποία αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι την ξεκίνησαν και την προωθούν και φυσικά πρέπει να έχει τη στήριξη όλων μας με κάθε διαθέσιμο μέσο, έστω και με μια ανάρτηση από τον καθένα μας.

Γιατί τα πέτρινα γεφύρια αποτελούν μνημεία που αξίζουν τον σεβασμό μας και πρέπει να συντηρηθούν και να διασωθούν.

Και τέτοια γεφύρια υπάρχουν διάσπαρτα σε όλη τη χώρα, όπως φυσικά και στην περιοχή του Δήμου Θέρμου, όπως διακρίνεται ενδεικτικά και στην προβαλλόμενη εικόνα.

Σχετική είναι η ανάρτηση του Δημάρχου Αργιθέας, Stergiou Andreas, εδώ: https://www.facebook.com/stergiouandreas/posts/3642434329198649

Και άλλη σχετική παλαιότερη, εδώ: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10209538687018743&id=1674094514