Νίκος Χαρδαλιάς: Επιστρέφουν οι λαϊκές αγορές στη Ζάκυνθο

Κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού το απόγευμα και μετά τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα, πήρε τον λόγο ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Είχαμε σήμερα και τις ανακοινώσεις για το άνοιγμα των σχολείων. Αναπροσαρμόζουμε την τακτική μας ανάλογα με τα αποτελέσματα» ανέφερε αρχικά ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε: «Ακόμα και στο ζήτημα των σχολείων κάθε χώρα ακολουθεί τους δικούς της κανόνες. Είναι λογικό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Το μεγάλο στοίχημα είναι να συνεχίσουμε να κινούμαστε αποτελεσματικά. Από τη δική μας τη πλευρά προσπαθούμε να εξηγούμε κάθε απόφαση για να ξέρουν οι πολίτες τι κάνουμε και γιατί το κάνουμε».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα επιχειρησιακά ζητήματα και υπενθύμισε πως από το πρωί της Τρίτης η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου Κρήτης έχει τεθεί σε ειδικό καθεστώς περιοριστικών μέτρων.

Τέλος ενημέρωσε πως επιστρέφουν οι λαϊκές αγορές σε Χανιά, Ηράκλειο Κρήτης, Χαλκιδική, Μύκονο, Πάρο, Αντίπαρο, Ζάκυνθο και Λέσβο.

Οι λαϊκές αγορές επιστρέφουν με τα εξής μέρα:

  • Σε κάθε λαϊκή θα συμμετέχει το 50% των πωλητών ανά κατηγορία
  • Υποχρεωτική η απόσταση πέντε μέτρων μεταξύ των πάγκων
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας