Νίκος Ζαχαριάς: «Είμαστε όλοι παιδιά του ’21» (Ηχητικό)

Ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και μέλος της Επιτροπής «Ιερά Πόλις Μεσολογγίου: Επανάσταση-Αυτοθυσία» κ. Νίκος Ζαχαριάς, μίλησε σήμερα στον «Antenna Star FM 103.5» και τη Νάντια Μπούτα για τη συμμετοχή της Ι.Π. Μεσολογγίου στη δράση «Βαδίζοντας στα Αχνάρια του 1821», που υλοποιείται από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021».

Ο καθηγητής αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της Δράσης και εξήγησε το πως θα γίνει η επιλογή 4 νέων ηλικίας 18-21 ετών, Δημοτών Ι.Π. Μεσολογγίου, οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας, λειτουργώντας ως «πρεσβευτές» της σημερινής Ελλάδας σε 5 διαδρομές σε ιστορικής σημασίας τόπους όπου έζησαν κι έδρασαν σπουδαίες προσωπικότητες (όπως οι Ι. Καποδίστριας, Α. Κοραής, Ρ. Φεραίος, Α. και Δ. Υψηλάντης, Λόρδος Βύρωνας, Μ. Κάλλας, Ν. Καζαντζάκης, Δ. Μητρόπουλος κλπ.)

Ο κ. Ζαχαριάς ανέφερε ότι 200 νέοι και νέες από Δήμους της χώρας θα έχουν την ευκαιρία, κατά τη διάρκεια αυτών των διαδρομών, να προβάλουν τον τόπο τους προς τις κοινωνίες με τις οποίες συνδέουν τη χώρα ιστορικοί δεσμοί και να επιστρέψουν πλουσιότεροι σε εμπειρίες.

Ο καθηγητής κατέληξε λέγοντας ότι η Ελλάδα θα πρέπει να γιορτάσει ενωτικά και με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί, εν μέσω πανδημίας, το 1821, και τόνισε ότι «Όλοι οι Έλληνες είμαστε παιδιά του ’21».

Για δήλωση συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Δράση «Βαδίζοντας στα Αχνάρια του 1821», οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους υπεύθυνους μέσω τηλεφώνου (26313 60903) ή e-mail: [email protected]om.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και μέλους της Επιτροπής «Ιερά Πόλις Μεσολογγίου: Επανάσταση-Αυτοθυσία» κ. Νίκου Ζαχαριά στον «Antenna Star FM 103.5»: