Νοσ. Αγρινίου: Ανακάλεσε εκπρόθεσμα την παραίτησή της η Εύα Μιχαηλίδου – Θέλει να παραμείνει διευθύντρια

Η Εύα Μιχαηλίδου δικαιούνταν αίτημα ανάκλησης της παραίτησής της από διευθύντρια της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου μέχρι 27/8 αλλά την κατέθεσε στις 30/8, δηλαδή εκπρόθεσμα!

Η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου έχει γίνει πεδίο αντιπαραθέσεων πολλές φορές, ακόμη και πολιτικών, πράγμα που συνεχίστηκε από τη στιγμή που ανακοίνωσε την πρόθεσή της να παραιτηθεί η Εύα Μιχαηλίδου.

Την παραίτησή της η κ. Μιχαηλίδου την είχε καταθέσει από τις 24 Ιουλίου 2023, κάτι που ίσως σήμαινε ότι από τον Σεπτέμβρη το νευραλγικό αυτό τμήμα θα έμπαινε ξανά σε περιπέτειες. Η παραίτησή της ήταν σε ισχύ το προηγούμενο διάστημα αλλά η ίδια διατηρούσε το δικαίωμα να αιτηθεί την ανάκληση της παραίτησής της μέχρι και τις 27 Αυγούστου. Μέχρι την ημερομηνία αυτή, λοιπόν, δεν έγινε κάποια κίνηση από την πλευρά της, το χρονικό περιθώριο εξέπνευσε και το Υπουργείο Υγείας, δια του αρμόδιου γραφείου του, έκανε αποδεκτή την παραίτηση και ζήτησε από το Νοσοκομείο να προβεί στην διακοπή της μισθοδοσίας της, πράγμα που έγινε.

Όμως, σήμερα, 30 Αυγούστου η μέχρι πρότινος διευθύντρια της ΜΕΘ κατέθεσε- εκπρόθεσμα- αίτηση για ανάκληση της παραίτησής της! Κάτι που, σύμφωνα με όσα ισχύουν, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό μετά από την διοικητική απόφαση που υπάρχει! Τι άλλαξε όμως; Πως μπορεί να δικαιολογηθεί η επιθυμία της κ. Μιχαηλίδου να παραμείνει στην θέση της μετά τα τόσα ανυπέρβλητα εμπόδια που είχε διαπιστώσει κατά τους προηγούμενους μήνες;

Είναι τουλάχιστον παράδοξη η συγκεκριμένη επιλογή, τη στιγμή μάλιστα που γνώριζε ότι, όπως είχε δεσμευθεί η διοίκηση του Νοσοκομείου και η 6η ΥΠΕ από τις αρχές Αυγούστου, ήδη 4 νοσηλευτές είχαν μετακινηθεί στη ΜΕΘ ενώ, με διαδικασίες κατεπείγοντος, ζητήθηκε η προκήρυξη 2 θέσεων Επιμελητών Β’ για τη Μονάδα.

Να θυμίσουμε, πάντως, ότι το θέμα με τη ΜΕΘ είχε λάβει κι άλλες διαστάσεις καθώς είχε προκύψει ακόμη και Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για τις μαζικές αιτήσεις νοσηλευτών για μετακίνηση σε άλλες κλινικές, ενώ κι ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγρινίου Βασίλης Καραγιώργος, μιλώντας στην εφημερίδα «Συνείδηση» στις αρχές Αυγούστου, είχε μιλήσει για το συγκεκριμένο φαινόμενο:

«Πριν από μερικούς μήνες ζήτησαν κι έφυγαν δύο νοσηλευτές από τους 12 που διαθέτει η ΜΕΘ και τώρα άλλοι 7 έχουν ζητήσει να μετακινηθούν, πέραν της προϊσταμένης που θέλει να παραιτηθεί. Κάτι συμβαίνει, δεν μπορεί όλοι μαζί να θέλουν να φύγουν από την θέση τους χωρίς λόγο. Η διοίκηση του Νοσοκομείου, όπως έχουμε πληροφορηθεί έχει ζητήσει την διενέργεια ΕΔΕ σχετικά. Προφανώς, κάτι προκαλεί την θέληση για αλλαγή εργασιακού περιβάλλοντος στα ¾ των εργαζομένων του τμήματος», κατέληγε τότε.

Πηγή: sinidisi.gr

Διαβάστε επίσης: Η Λίνα Μενδώνη εγκαινιάζει την αποκατάσταση του Αρχαίου θεάτρου Πλευρώνας