Νοσοκομείο Αγρινίου: Από τους 2 ασθενείς με ιό χθες, στους 8 σήμερα

Με τον κορωνοϊό να καλπάζει σε όλη τη χώρα και το Εθνικό Σύστημα Υγείας να φτάνει σιγά – σιγά στα όρια του, το νοσοκομείο Αγρινίου, ως Νοσοκομείο αναφοράς, καλείται φροντίσει τους ασθενείς του νομού και ταυτόχρονα να παίξει το δικό του ρόλο, στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποσυμπίεση του φόρτου που δέχονται τα αντίστοιχα νοσοκομεία αναφοράς των Ιωαννίνων και των Πατρών.

Όπως ήδη έχει γίνει γνωστό σε ολόκληρο τον τρίτο όροφο του νοσοκομείου Αγρινίου λειτουργεί εδώ και δύο βδομάδες περίπου, μια ειδική κλινική για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων,  η οποία σύμφωνα με τον ισχύοντα σχεδιασμό περιλαμβάνει επτά (7) κρεβάτια για ύποπτα περιστατικά παιδιών, επτά (7) για ύποπτα περιστατικά ενηλίκων, επτά (7) για επιβεβαιωμένα κρούσματα παιδιών και δεκατέσσερα (14) κρεβάτια για ενήλικες.

Στην κλινική αυτή, από χτες το βράδυ και μέχρι αυτή την ώρα, τα άτομα που νοσηλεύονται στην κλινική αυτή είναι οκτώ (8).

Να σημειωθεί ότι ο αριθμός αυτός αυξήθηκε μέσα σε μία μέρα, αφού το αντίστοιχο νοσοκομείο αναφοράς των Ιωαννίνων αντιμετωπίζει ζητήματα πληρότητας. Αναμένεται μάλιστα ο αριθμός αυτός να αυξηθεί αφού σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές και το αντίστοιχο νοσοκομείο της Πάτρας δουλεύει στα όρια του με κενά κρεβάτια χθες το βράδυ τα δύο κρεβάτια.

Να αναφέρουμε συμπληρωματικά, ότι ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονταν χθες στο νοσοκομείο του Αγρινίου ήταν μόλις δύο.

Στη μάχη την επόμενη εβδομάδα μπαίνει μερικώς και το Κέντρο Υγείας Αγρινίου, το οποίο σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου ήταν να ξεκινήσει τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων από τις 15 Οκτωβρίου, αλλά αναβλήθηκε η λειτουργία του για να αντιμετωπιστούν δύο προβλήματα: οι έλλειψη των υλικών και ο τρόπος της μεταφοράς των τεστ από το Κέντρο Υγείας στα Εργαστήρια.

Τέλος από σήμερα, Τρίτη 27/10/2020 και καθημερινά από τις 8:30πμ έως 10:00πμ, η Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) Αγρινίου θα βρίσκεται στο χώρο του Κ.Α.Π.Η. Αγίου Δημητρίου για δωρεάν τεστ μοριακής ανίχνευσης του Κορωνοϊού.

Το τεστ απευθύνεται σε πολίτες που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα, καθώς τα άτομα με συμπτώματα θα πρέπει να απευθύνονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέρχονται τηρώντας αυστηρά τα προτεινόμενα μέτρα προστασίας και να προσκομίζουν υποχρεωτικά το ΑΜΚΑ τους διευκολύνοντας το έργο της ΚΟΜΥ)


Λευτέρης Τηλιγάδας

«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr – Antenna-Star.gr