Νοσοκομείο Αγρινίου: Φτάνουν τα εμβόλια ή δεν φτάνουν;

Φτάνουν τα εμβόλια ή δεν φτάνουν;

Είμαστε ήδη στη δεύτερη εβδομάδα του εμβολιασμού των υγειονομικών του Νοσοκομείου Αγρινίου και σύμφωνα με τον προγραμματισμό σήμερα ξεκινάει ο εμβολιασμός των ιδιωτών γιατρών.

Ως γνωστόν μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί τρεις παραλαβές εμβολίων από τη νοσηλευτική μονάδα της πόλης, από 200 εμβόλια οι δύο πρώτες και 175 εμβόλια η τρίτη και θα έπρεπε να έχουν  ολοκληρωθεί όλοι οι εμβολιασμοί, όσων είχαν δηλώσει ότι ήθελαν να εμβολιστούν από το επιστημονικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου.

Γράφουμε «θα έπρεπε», γιατί όπως πληροφορούμαστε, δεν εμφανίστηκαν όλοι οι εργαζόμενοι που είχαν δηλώσει την επιθυμία να εμβολιαστούν. Και ενώ οι πρώτες μέρες της εβδομάδας, κατά τις οποίες εμβολιάστηκε το επιστημονικό προσωπικό κύλησαν καλά, οι μέρες που ακολούθησαν με το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου παρουσίασαν μεγάλα κενά, τα οποία μείωσαν κατά πολύ τις αρχικές εκτιμήσεις για τον αριθμό των εργαζομένων που θα εμβολιαστούν.

Μόνο πενήντα (50), λένε οι πληροφορίες, εμφανίστηκαν από το υπόλοιπο προσωπικό του νοσοκομείου για να κάνουν το εμβόλιο. Όσες προσπάθειες και αν κάναμε, για να διασταυρώσουμε τον αριθμό αυτό, δεν κατέστη δυνατό, λες και κάποιοι φοβούνται να πούνε τον πραγματικό αριθμό. Πραγματικά δεν ξέρουμε, τι να υποθέσουμε.

Αυτό πάντως που σίγουρα συμβαίνει είναι, ότι κανείς από τους εμπλεκόμενους δεν γνωρίζει τι «μέλλει γενέσθαι».

Προχθές λόγου χάρη, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου μας είπε ότι ο εμβολιασμός των ιδιωτών γιατρών θα ξεκινήσει την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου και οι δηλώσεις όσων γιατρών της πόλης επιθυμούσαν να κάνουν το εμβόλιο ήταν αρκετές, σημειώνοντάς μας μάλιστα, ότι οι δηλώσεις συνεχίζονταν ακόμα. Από διακόσιους τριάντα περίπου γιατρούς, όπως μου ανέφερε, που έχει στη δύναμη του ο Ιατρικός Σύλλογος, αυτοί που ήδη είχαν δηλώσει ότι θα κάνουν το εμβόλιο ήταν ένα 70% με 80% περίπου.

Χθες όμως σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα μαζί του μου ανέφερε ότι υπάρχει πρόβλημα με τα εμβόλια, που δεν φτάνουν και ο ίδιος βρίσκεται σε συνεννοήσεις για να υπάρξει ένας καλύτερος σχεδιασμός!

Τελικά υπάρχει κάποιος που μπορεί να μας πει με βεβαιότητα τι είναι αυτό που γίνεται με τα εμβόλια; Φτάνουν ή δεν φτάνουν;


Λευτέρης Τηλιγάδας
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr – Antenna-Star.gr