Νοσοκομείο Ρίου: Αλλάζει όψη η «Ναυαρχίδα» της Υγείας στη Δυτική Ελλάδα (Photos)

Τον Δεκέμβριο του 2021 είχε υπογραφεί στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.

Μετά από 33 χρόνια αλλάζει η όψη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών. Η ολοκλήρωση του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του νοσοκομείου στις δύο πτέρυγες, ήδη παρουσιάζει ένα αναγεννημένο κτίριο.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από ένα χρόνο, Δεκέμβριο του 2021 είχε υπογραφεί στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών. Τον Μάρτιο του 2022 είχαν ξεκινήσει οι εργασίες οι οποίες εξελίχθηκαν ταχύτατα και μέχρι σήμερα έχει παραδοθεί ήδη η Α’ και Β΄ πτέρυγα του νοσοκομείου.

Η εφημερίδα «Πελοπόννησος» επισκέφτηκε το ΠΓΝΠ και κατέγραψε τις αλλαγές που έχουν ήδη σημειωθεί. «Οι εργασίες εξελίσσονται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το οποίο προβλέπει την ολοκλήρωσή τους τον Αύγουστο του 2023» μας είπε ο διοικητής του νοσοκομείου, Δημήτρης Μπάκος.

Οι αλλαγές που έχει επιφέρει οι εργασίες είναι εμφανής και προϊδεάζουν για το τελικό αποτέλεσμα. «Οταν αποκαλυφθεί πλήρως θα μπορούμε να μιλάμε για ένα καινούργιο κτίσμα με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές που θα επιφέρει η ενεργειακή αναβάθμιση» προσθέτει ο κ. Μπάκος.

ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ

Ανάμεσα στις Κλινικές που στεγάζονται πλέον υπό νέες συνθήκες είναι η Ορθοπαιδική. Τις νέες συνθήκες δείχνουν αν τις απολαμβάνουν όλοι οι εργαζόμενοι όπως και οι ασθενείς. Τουλάχιστον αυτό εισπράξαμε στη συγκεκριμένη Κλινική όπου συμπέσαμε με την ώρα επίσκεψης στους ασθενείς με επικεφαλής τον καθηγητή και διευθυντή της Κλινικής Παναγιώτη Μέγα.

ΠΑΤΡΑ
Δημήτρης Μπάκος, Μαγδαληνή Χρονοπούλου, Παναγιώτης Μέγας και πίσω διακρίνεται ο φυσικοθεραπευτής Απόστολος Αθανασόπουλος

«Από το 1989 δεν είχε γίνει απολύτως καμία παρέμβαση στο κτίριο. Οπως βλέπετε η εικόνα είναι αναβαθμισμένη και θα αλλάξει πλήρως μόλις αντικατασταθεί και ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός» μας είπε ο κ. Μέγας. Παρούσα και αεικίνητη η προϊσταμένη της Β΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής Μαγδαληνή Χρονοπούλου μαζί με τους νοσηλευτές (Γρηγόρη Θωμόπουλο, Σπυριδούλα Συρμή, Χρυσούλα Κωστοπούλου, Ευαγγελία Γεωργοπούλου, Αλεξάνδρα Τσαντή, Νικολέτα Μανδανησιώτη, Αναστασία Γουσοπούλου, Κωνσταντίνο Μασούρα, Αναστασία Μαρούλη, Βασιλική Κουτσογεωργοπούλου) να παρέχουν την καλύτερη δυνατή φροντίδας στους ασθενείς.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Παράλληλα με την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου είναι σε εξέλιξη και η προμήθεια ξενοδοχειακού εξοπλισμού. «Εχουμε μειοδότη, σύμβαση και ξεκινάει σιγά – σιγά η προμήθεια. Ο μειοδότης είναι Ελληνική Εταιρεία από την οποία θα προμηθευτούμε 280 σύγχρονες κλίνες» μας είπε ο κ. Μπάκος.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ

Το έργο της αναβάθμισης του νοσοκομείο θα ολοκληρωθεί με εσωτερικές παρεμβάσεις που αφορούν την αντικατάσταση του δαπέδου, κ.ά.

ΠΑΤΡΑ
Η χρόνια εγκατάλειψη είχε οδηγήσει στην φθορά του κτιρίου και την αποκάλυψη του σκυροδέματος

Υπενθυμίζουμε ότι το έργο, είναι προϋπολογισμού, 6,5 εκ. ευρώ. Περιλαμβάνει οικοδομικές εργασίες: Κατασκευή θερμοπρόσοψης στις εξωτερικές επιφάνειες των θερμαινόμενων χώρων και αντιρηγματικού σοβά στις υπόλοιπες επιφάνειες του κατακόρυφου κελύφους τριών κτιρίων, αντικατάσταση της στεγάνωσης και προσθήκης θερμομόνωσης στα δώματα δύο κτιρίων Β και C, αντικατάσταση του συνόλου των εξωτερικών πεπαλαιωμένων κουφωμάτων τριών κτιρίων από σύγχρονα με θερμομονωτικές ιδιότητες.

Επίσης εκτελούνται ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες στο πλαίσιο των οποίων γίνονται αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης/κλιματισμού τριών κτιρίων, ηλιοθερμικό συγκρότημα με 550 τ.μ. ηλιακών συλλεκτών, αντικατάσταση και αναβάθμιση Κεντρικών Κλιματιστικών Μονάδων σε τρία κτίρια.

pelop.gr