Νοσοκομείο Ρίου: Ανοίγει και 5η κλινική Covid

Στο «κόκκινο» είναι τα νοσοκομεία αναφοράς στην Πάτρα και κάθε ημέρα που περνάει επιβαρύνονται όλο και περισσότεροι οι κλινικές covid.

Μέχρι στιγμής, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, νοσηλεύονται 125 άτομα σε κλινικές κορωνοϊού, εκ των οποίων οι 21 ασθενείς στη ΜΕΘ.

Σήμερα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, που έχει εφημερία το νοσοκομείο, θα ανοίξει και 5η κλινική για κορωνοϊό.

Στο μεταξύ, δύο βρέφη τριών και έξι μηνών αντίστοιχα, καθώς και ένα παιδί 12 ετών νοσηλεύονται με κορωνοϊό στην κλινική covid της Παιδιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο.

Παράλληλα, όπως έγραψε το πρωΐ το tempo24.news στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας βρίσκεται 15χρονο κορίτσι, που είχε νοσήσει με κορωνοϊό και παρουσίασε επιπλοκές στην καρδιά. Ειδικότερα, η 15χρονη από το Αγρίνιο νοσηλεύεται στην ΜΕΘ COVID και παρουσιάζει οξεία μυοκαρδίτιδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάστασή της είναι σταθερή και δεν έχει χρειαστεί να διασωληνωθεί. Οι γιατροί εκτιμούν ότι αν και αυτό το 24ωρο η υγεία της είναι σταθερή το κορίτσι θα διαφύγει τον κίνδυνο. Πρόκειται για το τέταρτο περιστατικό μεταφλεγμονώδους συνδρόμου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Ρίου.

tempo24.news