Ντοματόσουπα με τορτελίνια

Υλικά

  • 250γρ. ΟΜΙΚΡΟΝ τορτελίνια με τυριά
  • 1 συσκευασία ντοματάκι κονκασέ
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1 κουτ. γλυκού ξερό βασιλικό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
  • ½ φλιτζάνι ε.π. Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ε.π. Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και την πιπεριά. Σβήνουμε με το κονκασέ και τον πελτέ, διαλυμένο σε λίγο νερό, αλατίζουμε, ρίχνουμε τη ζάχαρη και προσθέτουμε τον ζωμό που έχουμε διαλύσει σε 1 λίτρο νερό. Μετά την πρώτη δυνατή βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά.

Ρίχνουμε τα ΟΜΙΚΡΟΝ τορτελίνια με τυριά και τα ξερά μυρωδικά και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαγειρευτούν al dente, χωρίς να διαλυθούν. Στο τέλος, πασπαλίζουμε με τον βασιλικό. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή στα πιάτα.

olivemagazine.gr