Νύχτα με δεκάδες σεισμικές δονήσεις μεταξύ Κρήτης και Κάσου

Συνεχίζεται η σεισμική ακολουθία ανάμεσα στην Κρήτη και την Κάσο, μετά το σεισμό των 5,2 Ρίχτερ κι εκείνον των 5,5 Ρίχτερ που σημειώθηκαν χθες (26.12.2021).

Ο πρώτος σεισμός ανάμεσα στην Κρήτη και την Κάσο σημειώθηκε λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα και ο δεύτερος, των 5,5 Ρίχτερ, λίγο πριν από τις 21:00 το βράδυ της Κυριακής.

Δύο σεισμικές δονήσεις από αυτές που ακολούθησαν πλησίασαν ή και ξεπέρασαν τα 4 Ρίχτερ, οι περισσότερες ήταν από 3 έως 3,6 Ρίχτερ, ενώ σημειώθηκαν και μικρότερες, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Το επίκεντρο των σεισμών εντοπίζεται 30-50 χιλιόμετρα νότια της Κάσου, ενώ κάποιοι από τους σεισμός έχουν γίνει αισθητοί και στο ανατολικό τμήμα της Κρήτης, σε περιοχές όπως η Σητεία και η Ιεράπετρα, χωρίς μέχρι αυτήν την ώρα να έχει δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα ή να έχουν καταγραφεί ζημιές.

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μιλώντας στην Ε.Ρ.Τ., για τη σεισμική δραστηριότητα σε Κάσο και Κρήτη και ήταν ιδιαίτερα καθησυχαστικός λέγοντας ότι πρόκειται για μετασεισμούς σε θαλάσσιες περιοχές.

«Δεν ανησυχούμε. Στην Κρήτη που είχαμε σημαντικά μεγέθη, 5,4 και 5,5 βαθμούς της Κλίμακας Ρίχτερ, στο θαλάσσιο χώρο της θαλάσσιας περιοχής μεταξύ Κρήτης και Κάσου, ίσως να εντάσσεται στους μετασεισμούς του πολύ ισχυρού σεισμού που είχαμε ανατολικά της Ζάκρου με μέγεθος 6,3 στις 12 Οκτωβρίου».

newsit.gr