Νύχτα κλείνονται οι δουλειές

Δεν ξέρω, αν τα μάθατε, αλλά χτες το βράδυ είχαμε έκτακτη σύσκεψη της «μικρής», όπως την αποκαλούνε, επιτροπής των λοιμωξιολόγων για να αναλύσει τα επιδημιολογικά δεδομένα από ολόκληρη τη χώρα και να αποκτήσει μία πρώτη «σφαιρική» εικόνα, εν όψει της σημερινής, κρίσιμης συνεδρίασης.

  • Αυτό το «σφαιρική» τώρα δεν είναι καθόλου τυχαία ως λέξη. Χρησιμοποιείται αλληγορικά για να δηλώσει ότι η συγκεκριμένη «εικόνα» που χαρακτηρίζει μπορεί και να σκοτώνει.

Η ολομέλεια της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων θα συνεδριάσει σήμερα. Παρούσα στη συνεδρίαση θα είναι και η υπουργός  Παιδείας  Νίκη Κεραμέως, όπως διαβάζω, η οποία θα επιδιώξει την άμεση επιστροφή στα θρανία, τουλάχιστον των μαθητών της  τρίτης Λυκείου.

Αυτό τώρα δε νομίζεται κι εσείς ότι είναι μια μορφή άσκησης εξουσίας. Να μην το πω, όπως το  λέμε στη Ντούτσαγα κι έχουμε άλλα.

  • 4.309 κρούσματα, 751 διασωληνωμένοι, 79 θάνατοι ο Ε.Ο.Δ.Υ. χτες, «φήμες» για 10.000 κρούσματα με τα self tests, οι αγορές ανοιχτές… Να ανοίξουνε και τα σχολεία… Να γίνει το τρίτο κύμα η μαύρη καταπιόνα της Μαύρης Θάλασσας.

Τα είπε χτες ο Τσιόδρας, ο οποίος δεν «έκρουσε» απλά «τον κώδωνα του κινδύνου» βάρεσε κάτι καμπάνες σαν αυτές της Παναγίας των Παρισίων προβλέποντας αύξηση των διασωληνωμένων κατά τη διάρκεια και μετά το Πάσχα, ακόμα και στους 1200…

Αριθμός σοκ; Ή μήπως κάνω λάθος

Οι ειδικοί είπε υπολογίζουν τα πραγματικά κρούσματα να είναι 6-10 φορές περισσότερα από αυτά που επιβεβαιώνονται καθημερινά.

Είναι η δεν είναι «σφαιρική» η εικόνα

Για να δούμε σήμερα η βολή θα είναι ευθεία;

Καλημέρα

Υ.Γ. Πάντως η απόφαση, μάλλον, έκλεισε χθες τη νύχτα


Λευτέρης Τηλιγάδας
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr