«Νύχτα που ξέρεις»: Το νέο ερωτικό, έντεχνο – λαϊκό τραγούδι της Δέσποινας Αδάμη (Ηχητικό)

«…Νύχτα που ξέρεις το μυστικό μου, φέρε μου πίσω το κορμί που ήτανε δικό μου…»

Ένα ακόμη νέο τραγούδι Single κυκλοφορεί με την τραγουδίστρια Δέσποινα Αδάμη, σε στίχους Νίκου Μητροσύλη και μουσική του γνωστού συνθέτη Γιάννη Φακίρη

Πρόκειται για ένα ερωτικό, έντεχνο – λαϊκό τσιφτετέλι. Το θέμα του, ένας έρωτας που χάθηκε, βυθίζοντας στη λύπη και στην απόγνωση αυτόν που έμεινε πίσω.. 

Η μουσική του Γιάννη Φακίρη, αγκαλιάζει μοναδικά τους γεμάτους ερωτικό πάθος και πόνο στίχους του Νίκου Μητροσύλη. Στίχος και μουσική, μαζί με την τρυφερή ερμηνεία και το προσωπικό στυλ της τραγουδίστριας, κατορθώνουν να δημιουργήσουν έντονες εικόνες και συναισθήματα και να ταυτίσουν τον ακροατή με τον πρωταγωνιστή της ερωτικής ιστορίας. Η ενορχήστρωση αναδεικνύει πετυχημένα το ύφος του τραγουδιού. Τα μουσικά μέρη είναι άψογα εκτελεσμένα και με άποψη, που δίνει ένα ξεχωριστό χρώμα στο τραγούδι.

Έπαιξαν οι μουσικοί: Μπουζούκι / Μπαγλαμά / Λαούτο / Κιθάρες: Σωτήρης Κάτσος, Ακκορντεόν: Νίκος Χατζηϊορδάνου, Κρουστά: Αρσένης Νάσσης

Ενορχήστρωση / Programming / Studio / Ηχοληψία / Μίξη: Ηλίας Λάκκας

Mastering: Ηλίας Λάκκας 

ΑΔΑΜΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Μουσικός και τραγουδίστρια, έχω γεννηθεί στη Ρόδο και έχω σπουδάσει ακκορντεόν στο Εθνικό Ωδείο και παραδοσιακό τραγούδι στην σχολή του Αριστείδη Μόσχου.

Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Διομήδη Φωτιάδη.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Έχω συνεργαστεί και τραγουδήσει με διάφορα μουσικά σχήματα της Αθήνας και επαρχίας, που καλύπτουν μιά μεγάλη γκάμα του ελληνικού τραγουδιού από το παραδοσιακό και νησιώτικο, το ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι, το ρετρό, το νέο κύμα, το ελαφρολαϊκό, το έντεχνο και το σύγχρονο ελληνικό τραγούδι.

Γράφω στίχους τραγουδιών και κείμενα για μουσικοθεατρικές παραστάσεις. Τελευταία συμμετείχα και είχα γράψει κείμενα για την μουσικοθεατρική παράσταση “Λες κ ήταν χτές” (2017), η οποία παίχτηκε σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας και είχε ως θέμα την αναδρομή σε όλο το φάσμα της ζωής του μεσοπολέμου και την αναγωγή στο σήμερα, με μουσικό άξονα τα τραγούδια των Σουγιούλ, Γιαννίδη.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Καλλιτέχνες με τους οποίους έχω συνεργαστεί είναι: ο Μιχάλης Δημητριάδης, ο Λάμπρος Καρελάς, o Χρήστος Παπαδόπουλος (Παιδιά απ΄την Πάτρα), ο Γιώργος Σαρρής (Ζιγκ Ζαγκ), η Πόπη Αστεριάδη, ο Μιχάλης Βιολάρης, ο Σταμάτης Κόκκοτας,o Γιώργος Μαρίνης, η Μαίρη Βάσου, ο Γιάννης Παναγιωτόπουλος, η Μαρίνα Βασιλάκη, ο Άγγελος Καλαβρυτινός, η Νάσια Κονιτοπούλου, ο Μιχάλης Γαμπιεράκης, η Τασία Βέρρα, ο Θανάσης Κομνηνός, η Δέσποινα Καρλή κ.α καθώς και οι συνθέτες Μιχάλης Τερζής, Δημήτρης Παναγόπουλος, Στέλιος Τζανετής, Αντώνης Τιτάκης, Γιάννης Φακίρης.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Δισκογραφικά έχω πρωτοεμφανιστεί στα συλλογικά CD «Στροφές Αθανασίας» και «Συνάντηση», ερμηνεύοντας τραγούδια σε στίχους Κώστα Παπαϊωάννου και μουσική Δημήτρη Παναγόπουλου. 

Επίσης συμμετείχα στο έργο «5 CD MEΓΑΛΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ», της FM RECORDS και συγκεκριμένα στα σεγόντα ολόκληρου του «CD2 Σταμάτης Κόκκοτας», σε ενορχήστρωση Μιχάλη Τερζή, όπως και σε vocals στο έργο «Γέφυρα Ρίου Αντιρίου» (soundrack) που συνέθεσε ο ίδιος συνθέτης.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Tο CD ΚΑΝΕ ΜΕ ΦΩΤΙΑ είναι η πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφκή μου παρουσία και κυκλοφόρησε από την ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ – MUSICMIRROR, τον ΙΟΥΝΙΟ του 2010. Τραγούδια: “Κάνε με φωτιά”, “Με κούρασαν οι αγάπες”, “Ξαφνιάζομαι”, “Αν ξαναγύρναγες”. κ.α.

2016 – “Σε Διαγράφω”, Στίχοι/ Ερμηνεία: Δέσποινα Αδάμη, Μουσική: Στέλιος Τζανετής, ενορχήστρωση: Σταμάτης Χρήστου,  κυκλοφόρησε από την ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ – MUSICMIRROR

2020 – “Νύχτα που ξέρεις”, Στίχοι/ Μουσική : Νίκος Μητροσύλης / Γιάννης Φακίρης, Ερμηνεία: Δέσποινα Αδάμη, κυκλοφόρησε από την ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ – MUSICMIRROR.

 

Κυκλοφορεί από τον ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΗΧΩΝ ΑΛΗΘΙΝΩΝ, www.musicmirror.gr