Ο.Α.Ε.Δ. – Επίδομα ανεργίας: Ποιοι θα λάβουν τα 800 ευρώ τον Σεπτέμβριο

Στο τέλος Σεπτεμβρίου θα πάρουν το ποσό των 800 ευρώ οι άνεργοι που έπαιρναν επίδομα τακτικής ανεργίας το οποίο έληξε τον Ιούνιο, όπως προανήγγειλε ο πρόεδρος ο διοικητής του Ο.Α.Ε.Δ., Σπύρος Πρωτοψάλτης

Σχετικά με τη δίμηνη παράταση των επιδομάτων είπε: «Το ίδιο μέτρο που είχε ληφθεί το πρώτο πεντάμηνο του έτους που ήταν δίμηνη παράταση για όλα τα επιδόματα που έληξαν Ιανουάριο έως τον Μάιο του 2020, τώρα επεκτείνεται για τρεις ακόμα μήνες. Οπότε όλα τα επιδόματα, τακτική επιδότηση αυτοαπασχολούμενων, μακροχρόνια ανέργων, όλα τα επιδόματα που λήξαν Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο θα έχουν δίμηνη παράταση».

Και πρόσθεσε: «Θα ξεκινήσουμε εμείς τις πληρωμές αυτόν τον μήνα, ειδικά για αυτούς που έληξε τον Ιούνιο, επειδή έχουν συμπληρώσει τους δύο μήνες παράτασης θα πάρουν εφάπαξ το ποσό μέσα στο Σεπτέμβριο. Γι’ αυτούς τους οποίους έληξε το Ιούλιο θα πάρουν τον πρώτο μήνα παράτασης και μόλις συμπληρώσουν το δεύτερο μέσα στο Σεπτέμβρη θα καταβληθεί ο δεύτερος. Το ίδιο σύστημα το οποίο λειτούργησε για το πρώτο πεντάμηνο του έτους θα λειτουργήσει και γι’ αυτήν την παράταση».

enikonomia.gr