Η Ο.Α.Σ. Αιτ/νίας για την παράσταση διαμαρτυρίας στην Δ.Α.Ο.Κ. Αιτ/νίας

Την Τρίτη 27 Μαρτίου μετά από απόφαση της ομοσπονδίας μας πραγματοποιήσαμε παράσταση διαμαρτυρίας με την συμμετοχή από αγροτικούς και κτηνοτροφικούς συλλόγους στην Δ.Α.Ο.Κ. Αιτ/νίας. Μας έκανε ιδιαίτερη «εντύπωση» για άλλη μια φορά η ισχυρή παρουσία της Αστυνομίας στο χώρο της περιφερειακής ενότητας Αιτ/νίας.

Επιβεβαιωνόμαστε λοιπόν ότι η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. βλέπει εχθρικά ανθρώπους του μόχθου που διεκδικούν τα αυτονόητα δηλαδή χρήματα που χρωστάει το κράτος από το 2015.Η συγκυβέρνηση έχει σοβαρή ευθύνη για τέτοιου είδους ενέργειες άλλωστε εμείς γνωρίζουμε ότι αντιλαϊκά μέτρα και τρομοκράτηση – καταστολή πάνε παρέα.

Στη συνάντηση αναδείξαμε την μεγάλη καθυστέρηση που υπάρχει στην πληρωμή προγραμμάτων όπως βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία στο νομό μας .Αναφερθήκαμε στη σοβαρή ευθύνη της αρμόδιας υπηρεσίας ΔΑΟΚ αφού στην ουσία δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό για να αξιολογήσει τους εκατοντάδες φακέλους και να δώσει επιτέλους εντολή πληρωμής, η ολιγωρία που έχει δείξει η ΔΑΟΚ για ελλείψεις που υπάρχουν στους φακέλους χωρίς να ενημερώνονται ταυτόχρονα οι κτηνοτρόφοι από την υπηρεσία ,δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Από την πλευρά του ο προϊστάμενος δεν υιοθέτησε καμία από τις ευθύνες του λέγοντας πως όλα έχουν γίνει τέλεια ενώ για τις καθυστερήσεις και ελλείψεις μας είπε πως ευθύνονται αποκλειστικά οι μελετητές που φτιάχνουν τους φακέλους

Αναφερθήκαμε ακόμη και στους ελλιπείς ελέγχους που υπάρχουν και μάλιστα σε περιόδους αιχμής όπως το Πάσχα σε σχέση με τις αθρόες εισαγωγές κυρίως από τις γύρω βαλκανικές χώρες και τις παράνομες  ελληνοποιησεις που γίνονται τόσο στο κρέας όσο και στο γάλα .Απαιτήσαμε άμεσα να ληφθούν μέτρα προστασίας από τέτοιου είδους εισαγωγές αφού στην ουσία γίνονται για να πιέσουν τις τιμές προς τα κάτω των ελληνικών προϊόντων.

Η Ο.Α.Σ. και οι σύλλογοι διεκδικούμε άμεσα να ανοίξει το σύστημα γρήγορα να διορθωθούν οι όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν και επιτέλους να δοθεί η εντολή πληρωμής τόσο για το 2015 όσο και 2016 στη φυτική και στη ζωική παραγωγή.

Να δοθούν άμεσα τώρα όλες οι μόνιμες άδειες σταβλικών εγκαταστάσεων στους κτηνοτρόφους αφού υπάρχει ο κίνδυνος όχι μόνο να πεταχτούν έξω από τα προγράμματα αυτά αλλά και να επιστραφούν χρήματα που έχουν πάρει.

Κανένας εφησυχασμός ο αγώνας συνεχίζεται.