Επικαιρότητα
Ο Μίμης Σκορδόπουλος στον Antenna Star 103.5: «Παράλληλο Διοικητήριο της Μητρόπολης στο Αγρίνιο»
Στον Antenna Star 103.5 μίλησε την 9η Οκτωβρίου ο Μίμης Σκορδόπουλος για το παράλληλο Διοικητήριο της Μητρόπολης στο Αγρίνιο μετά τη δωρεάν των μελετών και της άδειας.
Στον Antenna Star 103.5 μίλησε την 9η Οκτωβρίου ο Μίμης Σκορδόπουλος για το παράλληλο Διοικητήριο της Μητρόπολης στο Αγρίνιο μετά τη δωρεάν των μελετών και της άδειας.
«Παραδώσαμε με τον εξαίρετο συνάδελφο κο. Πρέζα στον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας τις μελέτες και την οικοδομική άδεια για να δημιουργηθεί στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος -από πίσω- ένα νέο Διοικητήριο της Μητρόπολης στο Αγρίνιο, δηλαδή θα είναι ένα παράλληλο Διοικητήριο στο Αγρίνιο όπου θα μπορεί και η Μητρόπολη να λειτουργεί ακόμα καλύτερα, αλλά και οι δημότες του Αγρινίου να εξυπηρετούνται πιο εύκολα.
Θα είναι και δεύτερα γραφεία δηλαδή στον Νομό που θα είναι στο Αγρίνιο.
Ο χώρος επιλέχτηκε και από τον Σεβασμιότατο, άλλωστε ήταν και μια πρόταση σαν σημείο εάν δημιουργούνταν δύο Μητροπόλεις κι από τον Δήμαρχο στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ό,τι υπάρχει αυτός ο χώρος.
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Δαμασκηνός είδε ό,τι πραγματικά θα μπορούσε σε αυτόν τον χώρο να γίνουν νέα Διοικητήρια της Μητροπόλεως και σε συζήτηση πήραμε την πρωτοβουλία και του είπαμε ό,τι αν θέλετε μπορούμε να κάνουμε δωρεά εμείς τις μελέτες και την οικοδομική άδεια και να αναζητηθεί μετέπειτα η χρηματοδότηση η οποία είναι αρκετά μεγάλη γιατί μιλάμε για πλήρη αναμόρφωση όλου του κτιρίου που θα γίνει ένα σύγχρονο Διοικητικό Κέντρο της Μητροπόλεως.
Στο συγκεκριμένο κτίριο θα γίνει ενεργειακή αναβάθμιση όλου του κτιρίου, θα αλλάξουν οι όψεις έτσι ώστε να ταιριάζουν σε ένα Διοικητήριο Μητροπόλεως», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος. Σκορδόπουλος και συνέχισε λέγοντας πως:
«Το βασικότερο είναι ό,τι θα μπορεί και η Εκκλησία να εξυπηρετεί ακόμα καλύτερα τις ανάγκες της αλλά να εξυπηρετείτε και ο κόσμος, όλοι οι Δημότες του Αγρίνιου δε χρειάζεται να προστρέχουν στο Μεσολόγγι θα μπορούν να εξυπηρετούνται στο Αγρίνιο αλλά και η Μητρόπολη θα αποκτήσει ένα νέο υπερσύγχρονο διοικητικό κέντρο».
Στην ίδια συνέντευξη ο κος. Σκορδόπουλος αποκάλυψε πως σε ό,τι αφορά τους πόρους είναι σε πάρα πολύ καλό δρόμο αλλά ήταν σε θέση να μας δώσει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε αναμένεται να προχωρήσουν οι εργασίες για την τελική μετατροπή του χώρου.
Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε ο Μίμης Σκορδόπουλος στον Antenna Star 103.5 και τον Παρασκευά Μάζη:
Διαβάστε επίσης: Ο Κωνσταντίνος Καραγκούνης στον Antenna Star 103.5 για την 46η «Ημέρα Καριέρας» της Δ.ΥΠ.Α. και τις νέες θέσεις εργασίας
