Ο Ναυπάκτιος Πρέσβης των Η.Π.Α. εγκαινίασε με Μαρινάκη πρωτοποριακό πρόγραμμα

Σε μια πρωτοποριακή κίνηση, ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού κος. Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Δήμαρχος Πειραιά κος. Γιάννης Μώραλης και ο Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Ελλάδα κος. Γιώργος Τσούνης, εγκαινίασαν στις 24 Απριλίου ένα νέο χώρο στο Στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» για το πρόγραμμα «American Space Piraeus Pop-Up στο Στάδιο Καραϊσκάκης».

Η πρωτοβουλία, αποτέλεσμα συνεργασίας της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός, του Δήμου Πειραιά, της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πειραιά και της Πρεσβείας των Η.Π.Α., έχει ως στόχο την προώθηση της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και της αθλητικής διπλωματίας.

Στο «American Space Piraeus Pop-Up» οι επισκέπτες μπορούν να βρουν βιβλία, περιοδικά, δωρεάν Wi-Fi, πρόσβαση σε υπολογιστές, ενώ παράλληλα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν διάφορους αγώνες από την Αμερική και την Ελλάδα μέχρι την έναρξη των αγώνων του Ολυμπιακού.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olympiacos FC (@olympiacosfc)

Επιπλέον, στο πλαίσιο των εγκαινίων, πραγματοποιήθηκε φιλικός αγώνας στο «Γ. Καραϊσκάκης» μεταξύ των Βετεράνων του Ολυμπιακού και ομάδας Celebrities, στην οποία συμμετείχαν και οι κορυφαίοι Αμερικάνοι ποδοσφαιριστές Carli Lloyd και Cobi Jones.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει λάβει θερμά συγχαρητήρια από διάφορους φορείς, με τον Αμερικανό Πρέσβη κο. Τσούνη να τονίζει τον ενθουσιασμό των Η.Π.Α. για την προώθηση της εκπαίδευσης μέσω του αθλητισμού στον χώρο του «Γ. Καραϊσκάκης».

Πρόκειται για μια αξιέπαινη πρωτοβουλία που ενισχύει τους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Η.Π.Α., ενώ παράλληλα προσφέρει στους πολίτες, και ιδιαίτερα στους νέους, μια μοναδική ευκαιρία για γνωριμία με τον αμερικανικό πολιτισμό και την αθλητική κουλτούρα.

 

Διαβάστε επίσης: Super League Κ17: Ο Παναιτωλικός διεκδικεί την πρόκριση στο Final Four!