Ο Θεόδωρος Γεωργαλής στον Antenna Star 103.5: «Να μας εξηγήσουν γιατί ζητούν συρρίκνωση» (Ηχητικό)

Στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή «Πρωινός Τύπος» του Παναγιώτη Τσακανίκα φιλοξενήθηκε το πρωί της Πέμπτης, 23 Μαΐου 2024 ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Γυμνάσιου Αγρινίου, Θεόδωρος Γεωργαλής με αφορμή την επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας για τη συρρίκνωση των Τμημάτων.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο κος. Γεωργαλής ζήτησε να εξηγήσουν οι αρμόδιοι της Δευτεροβάθμιας γιατί ζητούν την περαιτέρω συρρίκνωση των Τμημάτων, χωρίς καμία ενημέρωση και βγάζοντας υπεράριθμους καθηγητές.

«Είναι προς όφελος των μαθητών ή αποτελεί πολιτική του Υπουργείου Παιδείας να καταργούνται Τμήματα Τάξεων για οικονομικούς λόγους με αιφνιδιασμό της Σχολικής Κοινότητας, χωρίς να υπηρετούνται οι παιδαγωγικές αρχές της εύρυθμης λειτουργίας των Σχολείων», αναρωτήθηκε ο ίδιος.

Παράλληλα, ζητά ενημέρωση για το αν υπήρξε ισοκατανομή των αποφοίτων των Δημοτικών Σχολείων της πόλης, σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα Γυμνάσια.

Τέλος, σημειώνει πως αν δεν υπάρχει πολιτική συρρίκνωσης των Σχολικών Μονάδων στην πόλη του Αγρινίου να αποκατασταθεί η ομαλότητα παρέχοντας την δυνατότητα στο 5ο Γυμνάσιο να λειτουργήσει κανονικά, με τέσσερα και αν χρειαστεί με πέντε Τμήματα καθώς είναι ένα Σχολείο άριστα οργανωμένο και έχει έμπειρο προσωπικό και πλούσιους χώρους.

Να σημειωθεί πως τη συγκεκριμένη επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας την υπογράφει τόσο ο ίδιος ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεδομών καθώς και η Γραμματέας, Μαρία Ταρκαζίκη

 

Ακούστε, αναλυτικά τα όσα αναφέρει στη συνέντευξή του ο κος. Θεόδωρος Γεωργαλής στον Antenna Star 103.5:

 

Διαβάστε επίσης: Πάτρα – ΕΝ.Π.Ε.: Live οι εργασίες της 2ης ημέρας για το Συνέδριο «Θεσμική Θωράκιση – Αγροτική Ανάπτυξη»