Οδοιπορικό του AgrinioTimes.gr στην Ι.Μ. Παναγίας Ελεούσης στην Κλεισούρα (Videos – Photos)

Ύστερα από δύο χρόνια πανδημίας, πιστοί συρρέουν από τα ξημερώματα για να ανάψουν ένα κερί, να προσευχηθούν να προσκηνύσουν ή να εκπληρώσουν ένα τάμα που είχαν κάνει στο Εκκλησάκι στην Ιερά Μονή Παναγίας Ελεούσης στην Κλεισούρα Ι.Π. Μεσολογγίου.

Η Παναγία Ζωοδόχου Πηγής ευρύτερα γνωστή ως Αγία Ελεούσα της Κλεισούρας του Μεσολογγίου είναι μοναστήρι. Βρίσκεται στην αρχή του στενού περάσματος του βουνού Αράκυνθος ή Ζυγός και επί της εθνικής οδού Αγρινίου – Μεσολογγίου.

Στο μέσο της διαδρομής, από το νέο κτήριο ως το εκκλησάκι, είναι τοποθετημένος ένας Σταυρός που προκαλεί δέος σε όλους τους επισκέπτες. Το ύψος του φτάνει τα 16μ. Δημιουργήθηκε όταν ένα τμήμα του βράχου κόπηκε και στην θέση του κατασκευάστηκε η βάση του Σταύρου. Η εκσκαφή είχε βάθος τέσσερα μέτρα. Ο μεγάλος Σταύρος, που διακρίνεται από μακριά, προϊδεάζει τον προσκυνητή αλλά και τον επισκέπτη για το μεγάλο συνάπαντημα της ιστορίας μας με τη θρησκεία μας στην κάθετη πλαγιά του βουνού, ενώ του δίνει δύναμη για να συνεχίσει την πορεία του προς τον ναό. Εκεί βρίσκεται και η εικόνα της Παναγίας που στη συνέχεια θα την προσκυνήσει.

Ακολουθούν βίντεο και φωτογραφικό υλικό από τις ιστοσελίδες του «Agrinio365» Media Group (AgrinioTimes.gr – Antenna-Star.gr):