Οικογένεια στο Περδικάκι Βάλτου: «Διαγραφή -ή έστω τη μείωση- του υπέρογκου προστίμου»

Οικογένεια από το Περδικάκι Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας ζητάει τη διαγραφή του προστίμου των 8.000 ευρώ το οποίο επιβλήθηκε Παραμονές Πρωτοχρονιάς, ύστερα από καταγγελία, στη μικρή οικογενειακή τους επιχείρηση. 

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση της κόρης της οικογενείας:

«Διαγραφή του επαίσχυντου προστίμου των 8.000€ σε οικογένεια βιοπαλαιστών.

Σε ένα μικρό χωριό 300 κατοίκων, στο Περδικάκι Βάλτου Αιτωλ/νίας, παραμονές Πρωτοχρονιάς η αστυνομία εξάντλησε όλη της την αυστηρότητά και ύστερα από καταγγελία στην μικρή επιχείρηση των γονιών μου, προσήγαγε τη μητέρα μου επιβάλοντάς της το επαίσχυντο πρόστιμο των 8.000€ (!) για τη λειτουργία καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και την παράβαση των υγειονομικών μέτρων, τα οποία ετέθησαν σε ισχύ από τις 14-12-2020, και μάλιστα χωρίς να εξειδικεύουν πόσα και ποια άτομα κατελήφθησαν εκεί, ποια τα στοιχεία της ταυτότητάς τους, και αν κατελήφθησαν εντός του καταστήματος ή έξωθεν αυτού οι φερόμενοι «4 θαμώνες».

Να σημειωθεί ότι τα άτομα αυτά έφεραν το έντυπο μετακίνησης, καθώς και ότι ευρέθησαν όρθιοι και όχι «καθήμενοι», όπως έντεχνα και για τους δικούς τους σκοπούς θέλουν να παρουσιάζουν, κάτι το οποίο δεν αναγνωρίσθηκε από την αστυνομία.

Η ένστασή μας, την οποία καταθέσαμε μαζί με τον δικηγόρο μας απορρίφθηκε μόλις σε διάστημα 2 ημερών, με την αιτιολογία της προστασίας του δημοσίου συμφέροντος.

Να σημειωθεί ότι πατέρας μου δεν βρισκόταν στο κατάστημα και παρόλ’ αυτά του επιδόθηκε πρόστιμο ύψους 5.000€ και τα υπόλοιπα 3.000€ στη μητέρα μου ως προσωρινής υπευθύνου.

Στην ίδια οικογένεια, λοιπόν, κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες, με τις μικρές επιχειρήσεις να καταρρέουν και να βρίσκονται στο όριο μεταξύ απόγνωσης και κατακλυσμιαίς φτώχειας, η εξουσία επέδειξε την αυστηρότητά της και την αδιαλλαξία της απέναντι σε αφανείς ήρωες και βιοπαλαιστές του μόχθου.

Ζητούμε να εισακουστούν τα αιτήματά μας, τη διαγραφή -ή έστω τη μείωση- του υπέρογκου προστίμου, το οποίο όχι μόνο αδυνατούμε να πληρώσουμε αλλά μας οδηγεί με μαθηματικούς όρους στα βήματα της οικονομικής καταστροφής, και την έμπρακτη υποστήριξη και επιείκεια του κράτους Δικαίου».