Οικονόμου: «Εκλογές όσο πιο κοντά στο τέλος της 4ετίας»

Ο Γιάννης Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν όσο πιο κοντά γίνεται στο τέλος της τετραετίας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ σήμερα το πρωί (2.12.2022) ότι οι κάλπες για τις εκλογές θα στηθούν κοντά στο τέλος της θητείας της κυβέρνησης.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Γιάννης Οικονόμου, ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, στις εκλογές ενώ μέσα σε όλα σχολίασε και τα καυτά ζητήματα της υπόθεσης των παρακολουθήσεων, των αυξήσεων των επιτοκίων των δανείων και της τουρκικής προκλητικότητας.

Για το θέμα της διεξαγωγής των εκλογών ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε: «Οι εκλογές θα γίνουν το 2023 όσο πιο κοντά στο τέλος της τετραετίας» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Δεν νομίζω να μας κατηγορήσει κανείς για 2 ή 3 μήνες νωρίτερα».

«Νομίζω από την Άνοιξη και μετά αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι είναι πιθανόν να έχουμε τις εκλογικές διαδικασίες δεδομένου ότι θα έχουμε μία εκλογική αναμέτρηση που πιθανότατα θα είναι δύο γύρων. Η κάλπη είναι μία και εθνική, οι πολίτες από την πρώτη κάλπη πρέπει να επιλέξουν για την επόμενη μέρα», συμπλήρωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο στόχος της αυτοδύναμης κυβέρνησης και η Ελληνική Λύση

Ο Γιάννης Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η αυτοδυναμία, ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση για συνεργασία της ΝΔ με την Ελληνική Λύση στις επικείμενες εκλογές. «Η ΝΔ θα διεκδικήσει την εντολή καθαρής αυτοδύναμης κυβέρνησης. Στόχος μας η αυτοδύναμη κυβέρνηση. Οι συνθήκες που ζούμε απαιτούν αποφάσεις γενναίες και που να ενσωματώνουν και να στοιχίζονται πίσω τους ευρύτερες κοινωνικές πλειοψηφίες. Με την Ελληνική Λύση δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας».

«Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή ενδείξεις που να μην μας επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι – πολλώ δε μάλλον, όταν θα τεθούν πολύ άμεσα τα διλήμματα στην εκλογική διαδικασία – ότι στο περιβάλλον της ενισχυμένης αναλογικής, η ΝΔ θα καταφέρει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, με ότι αυτό συνεπάγεται», συνέχισε ο Γιάννης Οικονόμου και συμπλήρωσε: «Τις απαντήσεις για τις κυβερνήσεις και τους πρωθυπουργούς τις δίνει ο λαός».

«Δεν θέλουμε να μείνει σκιά για τις παρακολουθήσεις»

Για την υπόθεση των παρακολουθήσεων ο Γιάννης Οικονόμου ξεκαθάρισε: «Θέλουμε να μην μείνει καμία σκιά στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, ενώ τόνισε ότι ο πρωθυπουργός την άλλη Πέμπτη θα είναι στη Βουλή και «θα απαντήσει για όλα».

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Για τα κακόβουλα λογισμικά κατατέθηκε στη Βουλή ένα σύγχρονο πλαίσιο που καθιστά καθολικά παράνομη τη χρησιμοποίηση, την αξιοποίηση και την παράγωγή τους εντός της ελληνικής επικράτειας, επαναφέροντας νομικές πρόνοιες που είχαν καταργηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Πρώτοι εμείς δεν θέλουμε να μη μείνει καμία σκιά στην υπόθεση αυτή. Σε αυτές τις περιπτώσεις ποιος είναι ο ρόλος μία κυβέρνησης; Να κάνει τον Πουαρώ ή τον Ιαβέρη ή θεσμικά να εμπιστευθεί τα εργαλεία και τις δομές του κράτους; Ο πρωθυπουργός την άλλη Πέμπτη κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου για την κατάργηση των κακόβουλων λογισμικών και τις αλλαγές στην ΕΥΠ, θα είναι στη Βουλή, θα απαντήσει σε όλα και θα τοποθετηθεί συνολικά στο θέμα. Και δεν είναι η πρώτη φορά».

Για το νομοσχέδιο για την Υγεία είπε: «Πάνω από 1,5 δισ. θα δοθεί για την Υγεία από το Ταμείο Ανάκαμψης».

«Η συζήτηση με τις τράπεζες είναι σε εξέλιξη»

Για το θέμα των συζητήσεων της Κυβέρνησης με τις τράπεζες για το καυτό ζήτημα των αυξήσεων των επιτοκίων και την απειλή «κόκκινων δανείων» ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε: «Δεν ξέρουμε ακόμα πόσες αυξήσεις επιτοκίων θα ακολουθήσουν» και τόνισε ότι απαιτεί συνεργασία των τραπεζών. «Η συζήτηση με τις τράπεζες είναι σε εξέλιξη. Είναι προς όφελος όλων να μην οδηγηθούμε σε μια καινούρια γενιά ιδιωτικού χρέους, κόκκινων δανείων».

Για την τουρκική προκλητικότητα τόνισε: «Η Ελλάδα σέβεται απολύτως το Διεθνές Δίκαιο. Η χώρα είναι ισχυρή και αντιμετωπίζει αποτελεσματικά κάθε πρόκληση».

 

 

newsit.gr