Οικονόμου για πληρωμή στην Ρωσία: «Εμείς ευρώ πληρώναμε, ευρώ θα πληρώνουμε»

Στον απόηχο της ενεργειακής κρίσης αλλά και της τουρκικής προκλητικότητας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πραγματοποίησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Για ένα τεχνικό ζήτημα το οποίο θα αποσαφηνιστεί στη σύνοδο των Υπουργών Ενέργειας στις 2 Μαΐου έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στο πως θα γίνει η πληρωμή του φυσικού αερίου στην Ρωσία.

«Σε κάθε περίπτωση», τόνισε η χώρα μας θα εξακολουθεί να προμηθεύεται ενέργεια, να μην τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια της χώρας και να πληρώνει με τρόπο που να μην παραβιάζονται και οι κυρώσεις που έχουν υποβληθεί στην Ρωσία. Είναι τεχνικό το θέμα της μετατροπής των ευρώ σε ρούβλια. Εμείς ευρώ πληρώναμε, ευρώ θα εξακολουθούμε να πληρώνουμε. Το πως αυτά θα μετατρέπονται σε ρούβλια είναι ένα ζήτημα το οποίο θα αποσαφηνιστεί και θα λυθεί. Μέχρι το τρίτο δεκαήμερο του Μαΐου που εμείς έχουμε να κάνουμε πληρωμή θα αποσαφηνιστεί»,

Νωρίτερα, αναφέρθηκε στην σύσκεψη που έγινε χθες υπό τον πρωθυπουργό για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας.

Σημείωσε ότι σε κάθε περίπτωση η χώρα δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με τον ενεργειακό εφοδιασμό της. Ο κ. Οικονόμου είπε ακόμα ότι είναι σε διαβούλευση σχέδιο νόμου για τις ΑΠΕ και οι μεταρρυθμίσεις αυτές έχουν στόχο την ενεργειακή αυτάρκεια της χώρας μας.

Ο Γιάννης Οικονόμου είπε ακόμα μια σημαντική εξέλιξη αφορά τον μηδενισμό των εκκρεμών συντάξεων στο ΝΑΤ. Εκκρεμείς κύριες συντάξεις ήταν 3.100 τον Φεβρουάριο και πλέον εκκρεμούν μόνο 12.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στον τουρισμό και τόνισε ότι υπάρχει αισιοδοξία ότι το καλοκαίρι θα είναι εξαιρετικά προσοδοφόρο.

 

newsit.gr