Με ταχύτατους ρυθμούς οι εξελίξεις μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα – Ο Μητσοτάκης εγκαθίσταται στον 3ο όροφο της κομματικής έδρας και επιστρέφει στους… δρόμους στις 30 Μαΐου – Έρχεται η υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Το «πακετάρισμα» έχει ήδη ολοκληρωθεί. Άπαντες οι ένοικοι του Μαξίμου έχουν μαζέψει τα πράγματά τους από τις προηγούμενες ημέρες, πριν από την κάλπη της Κυριακής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα δεν είχε πάει καν από το γραφείο του στην Ηρώδου Αττικού την ημέρα των εκλογών, ενώ λίγοι συνεργάτες του είχαν βρεθεί εκεί, προκειμένου να πάρουν και τα τελευταία προσωπικά αντικείμενά τους.

Ο πρωθυπουργός διανύει πια, όπως όλα δείχνουν, το τελευταίο 24ωρο στο Μαξίμου, με τις πληροφορίες να λένε ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του έχουν προετοιμάσει κάποιους φακέλους ενημέρωσης για τον… επόμενο ένοικο, έστω κι αν εκείνος θα βρεθεί στην Ηρώδου Αττικού για μόνο μερικές – προεκλογικές – εβδομάδες.

Οι πληροφορίες του in.gr αναφέρουν ότι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αύριο θα γίνει κανονική τελετή παράδοσης – παραλαβής των… κλειδιών του Μαξίμου στον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Σαρμά. Ο Μητσοτάκης θέλει να ακολουθήσει μια θεσμική διαδικασία με κάθε επισημότητα, προτού εγκαταλείψει τους χώρους από τους οποίους κυβερνούσε επί τέσσερα χρόνια και επιστρέψει στον 3ο όροφο της οδού Πειραιώς.

Και από εκεί θα κάνει πλέον τις εξορμήσεις του ανά την επικράτεια, ξεκινώντας επίσημα από την ερχόμενη Τρίτη, δηλαδή χωρίς να χάσει ούτε στιγμή από την αφετηρία της (νέας) προεκλογικής σεζόν με τελικό ορίζοντα την κάλπη της 25ης Ιουνίου.

Τέλος όλα στις 29 Μαΐου

Το επόμενο πενθήμερο είναι εξάλλου εκείνο των ραγδαίων εξελίξεων επί των απαιτούμενων θεσμικών διαδικασιών για την προκήρυξη των (δεύτερων) εκλογών. Αφότου η διάρκεια των διερευνητικών επαφών για τον σχηματισμό κυβέρνησης μετά την κάλπη της απλής αναλογικής περιορίστηκε στο ελάχιστο, με τους τρεις αρχηγούς (Μητσοτάκη, Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Ανδρουλάκη) να επιστρέφουν αυθημερόν την εντολή στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ανέλαβε δράση η Κατερίνα Σακελλαροπούλου για το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση αναμένεται να έχει ορκιστεί μέχρι την Παρασκευή, ενώ έπειτα από την ορκωμοσία της νέας Βουλής την Κυριακή, οι βουλευτές θα εκλέξουν το προεδρείο της Βουλής την Δευτέρα 29 Μαΐου και το απόγευμα της ίδιας μέρας θα θυροκολληθεί το νέο Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της Βουλής και προκήρυξης των εθνικών εκλογών.