Ομάδα Γυναικών Αγρινίου: «Τίποτα δε χαρίζεται – Όλα κατακτιούνται με τη συλλογική οργανωμένη δράση μας»

Η Ομάδα Γυναικών Αγρινίου, Μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας εξέδωσε ανακοίνωση-κάλεσμα ζητώντας άπαντες να τιμήσουμε αγωνιστικά την Εργατική Πρωτομαγιά συμμετέχοντας την 1η του Μάη, στις 11:00, στην Κεντρική Πλατεία Αγρινίου στην απεργιακή συγκέντρωση. 

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

«Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (Ο.Γ.Ε.) σας καλεί να τιμήσουμε αγωνιστικά την Εργατική Πρωτομαγιά διεκδικώντας ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή της εργαζόμενης γυναίκας.

Εμπνεόμαστε από τους μεγάλους εργατικούς αγώνες σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης και με τη συμμετοχή των γυναικών, όπως οι αγώνες των εργατών του Σικάγο, του Ρετσίνα, των απεργών της Θεσσαλονίκης το Μάη του 36, των 200 εκτελεσμένων το Μάη του ‘44 στην Καισαριανή, που φωτίζουν και σήμερα το δρόμο της αγωνιστικής μας δράσης.

Αντλούμε δύναμη από τους μεγάλους εργατικούς αγώνες στη Γαλλία, τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Πορτογαλία, από τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις στη χώρα μας με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη.

Δεν υποτασσόμαστε στη λογική που μας καλεί να σκύψουμε το κεφάλι και να επιλέξουμε το «μικρότερο κακό» που μας οδηγεί από το κακό στο χειρότερο για να θεριεύουν τα κέρδη μιας χούφτας παράσιτων. Το μήνυμα της εργατικής πρωτομαγιάς μας δείχνει και σήμερα το δρόμο: ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ – ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΙΟΥΝΤΑΙ με τη συλλογική οργανωμένη δράση μας.

Οι γυναίκες της βιοπάλης ξεσηκωνόμαστε ενάντια σε κάθε αντεργατική πολιτική,  που μας  θέλει σύγχρονες σκλάβες και αντιμέτωπες

  • με την εργασιακή ζούγκλα που έχουν διαμορφώσει η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τα εξουθενωτικά ωράρια και κατάργηση της κυριακάτικης αργίας,
  • με μισθούς στα “τάρταρα”  και την ακρίβεια να τσακίζει το πενιχρό μας εισόδημα,
  • με ένα αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο, που φέρνει σε αντιπαράθεση το δικαίωμα στην εργασία με τα μέτρα προστασίας του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας γιατί θεωρούνται κόστος για την εργοδοσία και το κράτος.

ΩΣ ΕΔΩ με τα εγκλήματα της αντιλαϊκής πολιτικής τους σε κάθε πλευρά της σκληρής μας καθημερινότητας με τις οδυνηρές συνέπειες τους στις ζωές μας για την προώθηση της επιχειρηματικής δράσης!

Δεν αποδεχόμαστε η υγεία, η ασφάλεια, η προστασία και η ζωή των οικογενειών μας να λογαριάζονται ως κόστος για το κράτος και ως πηγή για νέα κέρδη των επιχειρηματικών κολοσσών.

Σήμερα, την εποχή της ψηφιοποίησης και της αυτοματοποίησης υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες ΟΛΩΝ μας! Γι’ αυτό:

Ξεσηκωνόμαστε  διεκδικώντας να εξασφαλιστεί καθολικά η σταθερή εργασία με σταθερό ωράριο, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα κατοχυρωμένα από Συλλογικές Συμβάσεις, με αξιοπρεπείς μισθούς  και δικαιώματα, με προστασία του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας  με μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Απαιτούμε ένα αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας. Παλεύουμε για να σπάσει επιτέλους η αλυσίδα της εκμετάλλευσης που σφίγγει τη θηλιά γύρω από το λαιμό των εργαζόμενων γυναικών.       

Ο ασυμβίβαστος  κοινός αγώνας, των γυναικών και των ανδρών της βιοπάλης, ενάντια στην κοινωνία της εκμετάλλευσης και καταπίεσης και η αλληλεγγύη είναι τα όπλα μας!

Ζήτω η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

ΟΛΟΙ στην Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή Συγκέντρωση στις 11:00 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία»

 

Διαβάστε επίσης: Ε.Ο.Δ.Υ. – Αιτωλοακαρνανία: Διενεργήθηκαν 45 Rapid Tests – Έξι θετικά