Οριστικό: Δίνει τα 236,5 εκ. ευρώ η UEFA ως βοήθημα

Το πράσινο φως της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA για την βοήθεια προς τα μέλη της.

Είναι οριστικό… Η εκτελεστική επιτροπή της UEFA μετά τη συνεδρίαση της Δευτέρας, 27 Απριλίου 2020 έδωσε το  «ΟΚ» για να δοθούν συνολικά 236,5 εκατομμύρια ευρώ στις 55 ομοσπονδίες μέλη της ως βοήθημα λόγω της οικονομικής ζημιάς που έχουν υποστεί από την πανδημία του κορωνοϊού.

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, ότι κάθε χώρα μέλος θα λάβει μέχρι και το ποσό των 4,3 εκ. για να μπορέσει να καλύψει ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί μετά την πανδημία.

«Το άθλημά μας αντιμετωπίζει μια απροσδόκητη πρόκληση μετά την κρίση για τον κορωνοϊό. Η UEFA θέλει να βοηθήσει τα μέλη της να ανταποκριθούν στις ειδικές αυτές καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί. Ως αποτέλεσμα αυτού συμφωνήσαμε να δώσουμε μέχρι και 4,3 εκ. σε κάθε ομοσπονδία», αναφέρει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας στη σχετική δήλωσή του.

Σε αυτή τη δήλωση χαρακτηρίζει την κίνηση αυτή ως μια απόφαση υπεύθυνη που δίνει ξεκάθαρα την πρόθεση της ομοσπονδίας να βοηθήσει όσο μπορεί και δηλώνει υπερήφανος για την λήψη της απόφασης από την εκτελεστική επιτροπή.

«Χωρίς αμφιβολία το ποδόσφαιρο θα είναι στην καρδιά της ζωής μας όταν αυτή επιστρέψει στην κανονικότητά της. Και όταν ο καιρός έρθει τότε το ποδόσφαιρο θα είναι έτοιμο να απαντήσει και πάλι», καταλήγει η δήλωση του Αλεξάντερ Τσέφεριν.

sport-fm.gr