Οριστικό: Nova και στην κινητή τηλεφωνία – Έρχεται η… Nova Mobile

Η ολοκλήρωση της πώλησης του 32% της Forthnet στην BC United, για την οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού έδωσε προθεσμία μέχρι τις 14 Αυγούστου για να κλείσει το deal, φέρνει άμεσα… ρευστό στην εταιρεία αλλά και τη δυνατότητα να κάνει περαιτέρω κινήσεις.

Μάλιστα από την ερχόμενη εβδομάδα η Nova ξεκινάει δοκιμαστικές κλήσεις στην κινητή τηλεφωνία, στο πλαίσιο των ετοιμασιών για το λανσάρισμα που αναμένεται το φθινόπωρο. Ήδη εργαζόμενοι, συνεργάτες και επιλεγμένοι συνδρομητές θα είναι οι πρώτοι χρήστες που θα τεστάρουν τις υπηρεσίες Nova Mobile.

Για να γίνει δυνατή η είσοδος της Nova στην κινητή τηλεφωνία ως MVNO (εικονικός πάροχος), χρειάστηκε η διοίκηση της Forthnet να προσφύγει στην ΕΕΤΤ για διαιτησία τον Οκτώβριο του 2016 λόγω των παράλογων απαιτήσεων στις τιμές χονδρικής που πρότειναν οι πάροχοι δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

Οριστικό: Nova και στην κινητή τηλεφωνία
Μετά από διαδικασίες που διήρκεσαν περισσότερα από δύο χρόνια, που κατέληξαν σε θετική απόφαση της ΕΕΤΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ξεκίνησε ένας νέος κύκλος διαπραγματεύσεων με αποτέλεσμα και να υπογραφεί η σχετική σύμβαση MVNO τον Ιούνιο του 2019.

dailymedia.com.gr