Όσκαρ 2021: Αναζητείται τρόπος για να γίνουν με παρουσία κοινού

Η Ακαδημία Κινηματογράφου ερευνά όλα τα ενδεχόμενα για να γίνει κανονικά η απονομή των Όσκαρ στο Dolby Theater, με φυσική παρουσία των αστέρων του Χόλιγουντ στο κόκκινο χαλί.

Λύση για να πραγματοποιηθεί η φετινή τελετή απονομής των Όσκαρ με τον «παραδοσιακό» τρόπο αναζητεί η Ακαδημία Κινηματογράφου των Η.Π.Α., παρά τα προβλήματα που έχει συσσωρεύσει η πανδημία του Covid 19 στην βιομηχανία του σινεμά.

Οι υπεύθυνοι της Ακαδημίας ανησυχούν για το μέλλον της 7ης Τέχνης όπως την ξέρουμε και θέλουν με κάθε θησεία να αποφύγουν το ενδεχόμενο μίας απονομής σε άδειο θέατρο, με ζωντανές συνδέσεις και μαγνητοσκοπημένα αποσπάσματα, όπως συνέβη με τις απονομές των  βραβείων ΕΜΜΥ και GRAMMY.

Και δικαίως. Η παρέλαση των αστέρων του σινεμά στο κόκκινο χαλί, εκτός από ατραξιόν που κρατάει καθηλωμένους κάθε χρόνο εκατομμύρια τηλεθεατές, είναι μια υπενθύμιση όλων εκείνων των πραγμάτων που συνθέτουν τη μαγεία του σινεμά: Του glamour, της κομψότητας, της αγωνίας λίγο πριν από την ανακοίνωση των νικητών.

Όπως έγινε γνωστό λοιπόν, οι διοργανωτές επισκέφτηκαν πριν από λίγες ημέρες το Dolby Theater, όπου φιλοξενείται κάθε χρόνο η τελετή, για να εξετάσουν τον τρόπο με τον οποίο η απονομή θα πραγματοποιηθεί με ασφάλεια αλλά και με κοινό.

Να θυμίσουμε ότι η ημερομηνία διεξαγωγής της τελετής είναι φέτος η 25η Απριλίου -σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές που γινόταν τον Φεβρουάριο- ώστε οι εταιρείες παραγωγής και οι κινηματογραφικές αίθουσες που είχαν διακόψει τη λειτουργία τους να καταφέρουν να κερδίσουν τον χαμένο χρόνο.

ieidiseis.gr