Όταν ο «Ιανός» συνάντησε την Αιτωλοακαρνανία

Η δύσκολη μέρα της συνάντησης του νομού με τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανό», που έπληξε τις νοτιοδυτικές περιοχές της χώρας, δεν δημιούργησε, όπως αποδεικνύεται από τις καταγραφές, σημαντικά προβλήματα.

Κάποια μικρά προβλήματα υπερχείλισης ρεμάτων στο Καινούργιο σήμερα το πρωί, καθώς και κάποια προβλήματα στην ηλεκτροδότηση ορισμένων περιοχών που σημειώθηκαν κατά τις πρώτες πρωινές ώρες στη ορεινή Ναυπακτία και στο Δήμο Μεσολογγίου αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τους μηχανισμούς πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας και τις υπηρεσίες των Δήμων του νομού.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην περιοχή μας ήταν οι πτώσεις δένδρων εξαιτίας των πολύ ισχυρών ανέμων, καθώς και το μένος της θάλασσας στην Τουρλίδα και το Ρίο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις, ο κυκλώνας, που τις πρώτες πρωινές ώρες βρίσκονταν ανάμεσα σε Ζάκυνθο και Κεφαλλονιά, κινείται νότια και κατευθύνεται προς τα δυτικά της Κρήτης, γεγονός που σημαίνει ότι η Αιτωλοακαρνανία δεν αντιμετωπίζει κάποιο σημαντικό πρόβλημα από την κίνηση του.