«Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει… Γίνει, δε γίνει»

Πάμε ολοταχώς για lockdown. Το όριο που έβαλε η Κυβέρνηση λέει, είναι το εξής: όταν το δελτίο των νέων κρουσμάτων που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ κάθε απόγευμα μας πληροφορήσει ότι τα κρούσματα ξεπεράσουν το κρίσιμο μέγεθος των 1500 νέων κρουσμάτων μέσα σε μια μέρα.

Μία άλλη παράμετρος είναι τι θα γίνει με τις κόκκινές περιοχές. Αν τα πράγματα καλυτερεύσουν στις κόκκινες περιοχές ή αν δεν προστεθούν κι άλλες σε αυτό το επίπεδο τότε το «μένουμε σπίτι» μπορεί και να το αποφύγουμε προς το παρόν. Και λέω προς το παρόν, γιατί ο χειμώνας είναι κοντά και η χαμηλές θερμοκρασίες που βρίσκονται μπροστά μας κάθε άλλο παρά θα συμβάλλουν στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Όπως είναι γνωστό Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα αν και είναι στο επίπεδο 3, βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό καθώς η αύξηση των κρουσμάτων καθημερινά, επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το επιδημιολογικό φορτίο των περιοχών. Την ίδια ώρα, η Λάρισα παρουσιάζει νέα αύξηση κρουσμάτων καθώς εντοπίστηκαν άλλα 41 χθες, εκ των οποίων τα 16 από ιχνηλατήσεις μετά από άλλα κρούσματα.

Πάντως η στήλη, δεν είναι καθόλου αισιόδοξη, για ό,τι θα μας συμβεί σε δύο εβδομάδες. Και απ’ όσα μπορεί να αντιληφθεί ακόμα και η Αιτωλοακαρνανία που ως νομός βρίσκεται γενικά σε χαμηλό αριθμό καταγεγραμμένων συμπτωματικών περιστατικών, είναι ζήτημα χρόνου να δούμε τον αριθμό να ανεβαίνει αφού στην καθημερινότητα της τοπικής μας κοινωνίας, και εξ όσων αντιλαμβάνομαι, τα μέτρα προστασίας που εφαρμόζουμε τα διακρίνει μια χαλαρότητα σε ότι αφορά στην ατομική ευθύνη του καθενός.

«Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει», λένε οι Κινέζοι και μέχρι εδώ η φράση είναι απόλυτα κατανοητή από την δυτική λογική. Όμως η φράση για τους Κινέζους δεν σταματάει εδώ· συνεχίζει για να συμπληρωθεί το ανατολίτικο και υπερρεαλιστικό νόημα της με τη φράση: «Γίνει, δε γίνει».


Γράφει και υπογράφει ο Εγκεφαλογράφος
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr – Antenna-Star.gr