Ό,τι σκεφτόμαστε, ζούμε

Κουβέντιαζα χθες με έναν γνωστό μου στο τηλέφωνο, ο οποίος είναι ταγμένος εχθρός του εμβολίου.

Ήταν τόσα πολλά τα επιχειρήματα και με τόση ταχύτητα διατυπωμένα, που δεν έχω καταφέρει να συγκρατήσω ούτε ένα. Πρέπει μέσα σε ένα τέταρτο να άκουσα γύρω στα 52 σενάρια συνωμοσίας τελείως διαφορετικά μεταξύ τους. Και να φανταστείτε ότι αυτά δεν είναι τίποτα…

Σύμφωνα με μια μελέτη, που διάβασα στην «εφσυν»,σε ένα άρθρο για τους αρνητές του εμβολίου κάπου εκεί κοντά στον δεκαπενταύγουστο, οι θεωρίες συνομωσίας που κυκλοφορούσαν εκείνη την περίοδο παγκοσμίως από στόμα σε στόμα και από γραφίδα σε γραφίδα ξεπερνούσαν κατά πολύ τις 2.000 και ήταν όλες τόσο διαφορετικές μεταξύ τους που είναι απορίας άξιο πως μπορεί μία ανθρώπινη λογική να χωρέσει μέσα της τόσο παραλογισμό. Μου έδωσε το μυαλό στα χέρια σας λέω.

Μπίλ Γκέιτς, Βελόπουλος, Τσόμσκι… Και πίσω από όλους αυτούς ο μεγάλος οφθαλμός, «ος τα πανθ΄ ορά». (Μακαρόνια με κιμά και σος από φασόλια και γιαούρτι)

Και πίσω από όλα αυτά ο Σόρος κι ο Ροκφέλερ κι ο… κι ένα σωρό άλλοι τύρρανοι.

Τελικά και χωρίς καν το καταλάβω ήρθε κι έκατσε στο στόμα μου μια φράση καταλύτης, η οποία κατάφερε εν τέλει  να σταματήσει και την απίστευτη ροή του συνομιλητή μου και το τηλεφώνημα:

Συγνώμη…  Ό,τι σκεφτόμαστε, ζούμε. Να το κάνεις το εμβόλιο… Ό,τι ήταν να πάθεις, κι εσύ και ο Βελόπουλος, το έχετε πάθει


Λευτέρης Τηλιγάδας
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr