Ούτε αστυνομικά μέτρα, ούτε lockdown

Δεν μπορώ να δεχθώ, ότι υπάρχουν σήμερα άνθρωποι σε αυτή τη χώρα, που με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο πιστεύουν, ότι αυτή η υγειονομική κατάσταση, που βιώνει εδώ και ένα χρόνο η κοινωνία και η οικονομία μας, είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί με συνεχή και επαναλαμβανόμενα lockdown ή με την επιβολή αστυνομικών μέτρων και βίαιες συμπεριφορές κρατικών οργάνων, σαν αυτές που είδαμε να συμβαίνουν προχθές την Κυριακή στη Νέα Σμύρνη. Μόνο τα μέλη της Κυβέρνησης που έχει το γενικό πρόσταγμα αυτή την περίοδο μπορούν να το πιστεύουν, όπως εύκολα μπορεί να συμπεράνει κάποιος από τις πολιτικές επιλογές και τα πεπραγμένα τους.

Και μιας και αναφέρθηκα στα γεγονότα της Νέας Σμύρνης, να σημειώσω, ότι υπάρχει μια φράση τόσο ισοπεδωτική, που χρησιμοποιήθηκε και στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος της Νέας Σμύρνης, η οποία δεν λέγεται για να αποθαρρύνει τη βία, αλλά για να την συμψηφίσει. Δεν μπορεί πολιτισμένοι άνθρωποι να χρησιμοποιούν ως καταγγελία τη φράση, «καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται», γιατί με αυτό τον τρόπο ταυτίζουν και εξομοιώνουν τη βία της επίθεσης με την «βία» (μέσα σε εισαγωγικά η λέξη) της άμυνας. Καταδικάζουμε τη βία, είναι η φράση. Τίποτ’ άλλο. Γιατί κανένας δεν έχει δικαίωμα στη βία, πόσο μάλλον ένας δημόσιος υπάλληλος, ο οποίος έχει, σύμφωνα με τα καθήκοντα  που τον ορίζουν, ως αποστολή του την τάξη και την ασφάλεια των πολιτών αυτής της Δημοκρατίας.

Ούτε αστυνομικά μέτρα, λοιπόν ούτε lockdown. Δαπάνες μόνο για την βελτίωση του συστήματος της δημόσιας υγείας. Γιατί τα χρήματα που δαπανιούνται σε αυτόν τον τομέα δεν είναι πεταμένα λεφτά, είναι η πιο σημαντική επένδυση για μια εύρωστη και υγιή οικονομία.

Έχει κανείς αναρωτηθεί, άραγε, πόσα λεφτά έχουν χαθεί για την οικονομία της χώρας, επειδή κάποιοι αρνήθηκαν να «πετάξουν» λεφτά στη στελέχωση των νοσοκομείων και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας;


Λευτέρης Τηλιγάδας
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr