Ούτε κιχ δεν ακούστηκε

Το είπε χθες η κ. Σταρακά στην ειδική συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό, και παρά το γεγονός ότι αντιλαμβάνομαι την κανονιστική αδυναμία της ικανοποίησης μιας τέτοιας πρωτοβουλίας, ήμουν έτοιμος να συμφωνήσω μαζί της, ότι θα έπρεπε αυτή η απουσία πρόνοιας από τη Δημοτική Αρχή  μιας ελάχιστης βοήθεια προς την τοπική αγορά, να μην είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού, όπως περίπου υποστήριξε. Λέω περίπου γιατί δεν θυμάμαι ακριβώς τον «τύπο» του λόγου της, αλλά το πνεύμα του.

Ευτυχώς όμως για μένα, πριν εδραιώσω μια τέτοια άποψη και βγω σήμερα, ως καταπέλτης, να πω και να γράψω, ετούτο και κείνο και το άλλο, για το γεγονός ότι δεν περίσσεψαν ούτε καν ολίγα ψιχία από τα εκατό δεκαπέντε εκατομμύρια και βάλε, για να  διαμοιρασθούν στα «πετεινά» της αγοράς, που περιμένουν με αγωνία ένα κλικ για να φαντασιωθούν τόπους «away» (αλαργινούς και μακρινούς, που λέγαμε παλιά), κρατήθηκα και σκέφτηκα να ρίξω μια ματιά στο αποτέλεσμα της διαβούλευσης με τους φορείς της πόλης, στην οποία μετείχε με τους εκπροσώπους του και ο εμπορικός κόσμος της πόλης μας.

Αλήθεια, ποιος τυχαίος εωσφόρος, άραγε, να μου το έφερε αυτό το φως και με γλύτωσε από την έκθεση.

Λοιπόν όπως μπορείτε ΕΔΩ, στη διαβούλευση ήταν παρόντες όλοι οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Κόσμου: Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, Οικονομικό Επιμελητηρίου, Ομοσπονδία Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Αιτωλοακαρνανίας, Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου «Ο Ερμής», οι Επαγγελματίες Εστίασης – Αναψυχής και Ψυχαγωγίας Αγρινίου… Όλοι.

Ούτε κιχ δεν ακούστηκε, Χριστίνα μου.

Βλέπεις εσύ να έχει διατυπωθεί καμία αντίρρηση και στο πρώτο θέμα και στο δεύτερο αυτής της συνεδρίασης της Επιτροπής Διαβούλευσης για τον προϋπολογισμό και τον ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης;

μόνο μία διαφοροποίηση υπήρξε, και αυτή λευκή.

Όλοι όσοι ήταν παρόντες, ΝΑΙ δεν ψήφισαν;

  • 23 ΝΑΙ, λέει η γνωμοδότηση
  • 0 (μηδέν) η μη σύμφωνη γνώμη και
  • 1 λευκό. Ούτε καν μηδέν δηλαδή.

Γι’ αυτό σου λέω· αν και με ενθουσίασε η ιδέα, ευτυχώς «μαζεύτηκα» και διασώθηκα.


Λευτέρης Τηλιγάδας
«Agrinio 365» Media Group | Antenna-Star.gr, AgrinioTimes.gr