Ούτε ο Χριστός, ούτε ο Μωάμεθ επέβαλαν τις μαντήλες και τους αποκεφαλισμούς

Άλλο Χριστός-Χριστιανισμός, άλλο Μωάμεθ-Μωαμεθανισμός και Ισλαμισμός, άλλο Σιών-Σιωνισμός. Και γενικότερα: Η κατάληξη «ισμός», σε όλες τις λατρείες και τα δόγματα, γιατί όχι και στη φιλοσοφία και την πολιτική, (π.χ. Πλάτων-πλατωνισμός, Μαρξ-μαρξισμός κ.α.), η κατάληξη λοιπόν αυτή συχνά παρασύρει άλλοτε σε διεύρυνση, άλλοτε σε συμφεροντολογική αλλοίωση ή προσαρμογή, γιατί όχι και σε παραχάραξη τις αρχικές διδασκαλίες, θεωρίες ή ερευνητικές κατακτήσεις ή εφευρέσεις. Με όλα τα συχνά ολέθρια αποτελέσματα…

Σ’ αυτόν ακριβώς τον ορυμαγδό, σ’ αυτή την αποπροσανατολιστική σύγχυση των αρχέτυπων εννοιών, με τα αλλοιωμένα παράγωγά τους, κινείται άνετα ο Ερντογάν. (Δηλαδή παγιδευμένος στο μαγνητικό πεδίο του καθαρώς θρησκευτικού μωαμεθανισμού και στις θηριώδεις προεκτάσεις του ισλαμικού τζιχαντισμού). Μήπως κάτι ανάλογο δεν διαπράχθηκε πριν από αιώνες με τις δυτικές σταυροφορίες;

Μόλις λίγα 24ωρα μετά την αναγκαστική υποστολή της επιθετικής του σημαίας, ενάντια σ’ όλους τους λαούς της ανατολικής Μεσογείου, γιατί όχι και της Μαύρης Θάλασσας, ο ψευδοχαλίφης της Άγκυρας και ενώ ακόμη βουΐζουν, στην ακοή και τη μνήμη μας, οι ευχαριστίες του προς την Ελλάδα, για τα αισθήματα και την πρόθεση συμπαράστασής μας, στα θύματα των γειτόνων μας της Σμύρνης, από τον Εγκέλαδο των 6,5 ρίχτερ, ο Ερντογάν ξαναγύρισε αμετανόητος και αδιόρθωτος στην ισοπεδωτική-δυναμιτιστική προσωπική του ιδεολογία της κατσαπλιάδικης και αιματοβαμμένης λεηλασίας! Έτσι λοιπόν:

– Μολονότι αυτοπροβάλλεται ως οιονεί προφήτης του μωαμεθανισμού, κυριολεκτικά καταρρακώνει με τη μέθοδο της διχόνοιας και της ισλαμικής φονταμενταλιστικής μισαλλοδοξίας, τη συγγενική σχέση των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών (Χριστιανισμός, Ιουδαϊσμός, μωαμεθανισμός) ή και από γνωσιολογική μυωπία παρακάμπτει το γεγονός ότι και οι τρεις αυτές ομογάλακτες θρησκείες γεννήθηκαν στον ίδιο μεσανατολικό χώρο…


Ό,τι έμεινε ορθό από την καταστροφική μανία των τζιχαντιστών στον ίδιο ναό της Παλμύρας.

– Με την ίδια μισαλλοδοξία του καταστρέφει, περιφρονώντας τον προστατευτικό ρόλο της ίδιας της UNESCO, τα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς όπως την Αγία Σοφία και τη βυζαντινή Μονή της χώρας, μετατρέποντας τα δύο αυτά περίβλεπτα μουσεία σε τζαμιά με σαβανωμένα τα ανεπανάληπτα μωσαϊκά και τις σπάνιες νωπογραφίες.

Ας μη ξεχνάμε, ότι ο αρχαιολογικός χώρος της Παλμύρας, στη Συρία, σχεδόν ερειπώθηκε από την καταστροφική επιδρομή του τρομοκρατικού στρατού ISIS, που τον υποθάλπει ο Ερντογάν και ακριβοπληρώνει τους μισθοφόρους του τζιχαντιστές, στις επιδρομές τους στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, στη Συρία και τη Λιβύη.

Ηθικός αυτουργός στους αποκεφαλισμούς και στη γυναικεία μαντήλα
Δεν είναι τυχαίο, ούτε συμπτωματικό το ότι σε γελοιογραφίες που αναρτήθηκαν σε γαλλικά κυβερνητικά κτίρια, με θέμα τη θεομπαιχτική διάθεση του Ερντογάν, συνοδεύονται όχι μόνον από αποκεφαλισμούς χριστιανών, κυρίως στη Γαλλία, αλλά και από οχλοκρατικά συλλαλητήρια, στο μακρινό Μπαγκλαντές, που απέχει χιλιάδες μίλια από τη Γαλλία.

Στόχος του ξεσπάσματος της υπερχειλίζουσας …αγανάκτησης αυτών των εξεγειρόμενων ασιατών είναι ο Μακρόν, φυσικά με ηθικό αυτουργό σ’ αυτές τις … «εξεγέρσεις» τον Ερντογάν! Με μόνο σκεπτικό της «καταδίκης» του Μακρόν, μια γελοιογραφία, που στον δυτικό κόσμο διεγείρει την αίσθηση του χιούμορ και της κριτικής, που δεν τα απαγορεύει ο Μωάμεθ-γνωστός άλλωστε για τις ανθρωπιστικές και ανεκτικές εντολές του, αλλά οι παραχαράκτες αμέτρητων ανθρωπιστικών σημείων του Κορανίου που συγγενεύουν με τις εντολές του- ιουδαϊσμού και του χριστιανισμού.

Όσο για την ισλαμική γυναικεία μαντήλα που είναι αδιαφιλονίκητο σύμβολο της υποταγής του γυναικείου φύλου στον μισογυνικό μαντραχαλισμό, δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι η Γαλλία πρωτοστάτησε στην απελευθέρωση των μουσουλμάνων μεταναστριών, από αυτή τη μαύρη υφασμάτινη μάσκα που γελοιοποιεί και εκμηδενίζει τη γυναικεία γοητεία.

Σε αλλεπάλληλες δημοσκοπήσεις που διεξήχθησαν στη Γαλλία προκύπτει ότι το περίπου 70% των γάλλων πολιτών επικροτεί το μέτρο της απαγόρευσης της μαντήλας, αλλά ακόμη και στους κόλπους των αράβων μεταναστών το 65% των γυναικών εκφράζουν την ικανοποίησή τους από την απαλλαγή τους από τη «φυλακή» της μαντήλας.


Η διπλή ζωή της Εμινέ Ερντογάν. Στις δημόσιες εμφανίσεις (συλλαλητήρια φανατισμένων τούρκων ισλαμιστών), ντυμένη ή μάλλον φασκιωμένη με ασφυκτικά στενή φορεσιά και μαντήλα, αλλά στις ιδιωτικές επισημότητες με πανάκριβα μοντέλα των διεθνών σχεδιαστών μόδας…

Αξίζει στο κεφάλαιο «ισλαμική μαντήλα» να υπογραμμίσουμε, ότι η «πρώτη κυρία» της άλλοτε κοσμικής και μετά την ισλαμοποίηση της Αγίας Σοφίας και της Μονής της Χώρας ιεροκρατικής Τουρκίας, η Εμινέ Ερντογάν, διχάζει τη ζωή της: Από τη μια πλευρά, εμφανίζεται όταν συνοδεύει τον σύζυγό της στα «παλλαϊκά» διατεταγμένα «συλλαλητήρια» ντυμένη ή ορθότερα στενά φασκιωμένη σαν τα μωρά στα χωριά του περασμένου αιώνα με ολόασπρα ή ολόμαυρα ενδύματα και ομοιόχρωμη εφαρμοστή μαντήλα. Από την άλλη πλευρά ν’ αγοράζει από τις ακριβότερες μπουτίκ της Ευρώπης τσάντες, μαντήλες, φορέματα, κοσμήματα, σερβίτσια γευμάτων και διακοσμητικά αντικείμενα εκατομμυρίων ευρώ. Και όλα αυτά όταν αποσύρεται από τα διατεταγμένα συλλαλητήρια και συναγελάζεται με τις παρέες της τουρκικής φιλοκυβερνητικής αστυνομο-στρατοκρατίας.

Η εμμονή του τούρκου προέδρου, να «λακτίζει προς κέντρα», ή επί το ποιμενικότερο «να ξύνεται στη γλίτσα ή στην κατσούνα του τσοπάνη», ή αλλιώς να προκαλεί τις ευρωπαϊκές πολιτισμικές ευαισθησίες, «με τις φοβέρες και τα αίματα», όλη αυτή η σπατάλη πολύτιμου για την πρόοδο της Τουρκίας χρόνου, στις επί ημερήσιας βάσης διατεταγμένες συγκεντρώσεις, αλά Μουσολίνι και Χίτλερ, από τον αχόρταγο για αυτοπροβολή του Ερντογάν, ο ψευδοχαλίφης της Άγκυρας, δεν το έχει αντιληφθεί ότι πραγματοποιεί μια νομοτελειακώς καλπάζουσα πορεία προς τον εκμηδενισμό του, αλλά και τη συνακόλουθη απελευθέρωση της Τουρκίας από τα δεσμά ενός επίσημου βάρβαρου και τυραννικού τζιχαντισμού.

Επί του ηλεκτρονικού πιεστηρίου… Η ώρα της Χάγης
Δεν είναι ούτε τυχαίο, ούτε και συμπτωματικό το τελευταίο χτύπημα στην καρδιά της αυστριακής πρωτεύουσας, τη Βιέννη, από βαριά οπλισμένους αλλοδαπούς τρομοκράτες, με τουλάχιστον 7 νεκρούς και πολλούς τραυματίες. Είναι προφανές, ότι ο φιλέλληνας καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, μαζί με τον επίσης φιλέλληνα Εμμανουέλ Μακρόν, είναι οι δύο εξέχοντες ηγέτες των χωρών τους-μελών της ΕΕ, που καταλογίζουν στην προκλητική τουρκική τριανδρία Ερντογάν, Ακάρ, Τσαβούσογλου την υποδαύλιση του αντιευρωπαϊκού μίσους, στους διάσπαρτους στην Ευρώπη τζιχαντιστές.

Με τα κρούσματα αυτής της απρόκλητης τζιχαντικής εγκληματικής βίας, ανοίγει το κεφάλαιο της δικαστικής επέμβασης για τον καταλογισμό ευθυνών προς τους ηθικούς αυτουργούς της μεταφοράς της τρομοκρατίας από τη Μέση Ανατολή και τη βόρεια Αφρική στην καρδιά της Ευρώπης. Οι εκ των πραγμάτων φερόμενοι ως ηθικοί αυτουργοί σε αυτά τα κρούσματα πρέπει με τις νόμιμες διαδικασίες να παραπεμφθούν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για τα περαιτέρω…

Μα ποιοι επιτέλους είναι οι ηθικοί αυτουργοί;

Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι…

Πέτρος Μακρής – in.gr