Αιτωλοακαρνανία
Οξειά: Έσπευσε το Λιμεναρχείο Ι.Π. Μεσολογγίου για ακυβέρνητο ιστιοφόρο
Ανοικτά της Νήσου Οξειάς έσπευσε τις πρώτες πρωινές ώρες της 10ης Αυγούστου το Λιμεναρχείο Ι.Π. Μεσολογγίου για ακυβέρνητο ιστιοφόρο σκάφος σημαίας Πολωνίας.
Ανοικτά της Νήσου Οξειάς έσπευσε τις πρώτες πρωινές ώρες της 10ης Αυγούστου το Λιμεναρχείο Ι.Π. Μεσολογγίου για ακυβέρνητο ιστιοφόρο σκάφος σημαίας Πολωνίας.
Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Μεσολογγίου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για τον εντοπισμό και την παροχή συνδρομής σε ένα ιστιοφόρο (Ι/Φ) σκάφος σημαίας Πολωνίας με μία αλλοδαπή επιβαίνουσα (υπήκοος Πολωνίας), λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή 06 ν.μ. νοτιοδυτικά ν. Οξειάς Ιονίου Πελάγους.
Αμέσως στην περιοχή μετέβησαν ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ) και ένα ιδιωτικό σκάφος, προς παροχή συνδρομής.
Το Ι/Φ κατέπλευσε σε ασφαλές αγκυροβόλιο νότια των εκβολών του Αχελώου, με την συνδρομή του ιδιωτικού σκάφους και συνοδεία του ΠΛΣ.
Από το Λιμεναρχείο Ι.Π. Μεσολογγίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύθηκε ο απόπλους του Ι/Φ σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
Από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Διαβάστε επίσης: ΕΛ.ΑΣ.: Συλλήψεις σε Μεσολόγγι και Αιτωλικό για διατάραξη κοινής ησυχίας και κλοπή μοτοσικλέτας















