Όχι άλλο «κλεφτοπόλεμο» για το Πανεπιστήμιο – Ανοιχτή και ξεκάθαρη μάχη

Για άλλη μια φορά χθες το Πανεπιστήμιο απασχόλησε «με το καλημέρα» τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και χωρίς μάλιστα να αποτελεί θέμα της διάταξης του οργάνου. Όλος ο διάλογος έγινε στο πλαίσιο των δηλώσεων πριν την συνεδρίαση που δίνει τη δυνατότητα στον κάθε ομιλητή να αναφερθεί με συντομία σε ζητήματα που υπέπεσαν στην αντίληψή του ή έγιναν ευρέως γνωστά και ο κάθε επικεφαλής παράταξης ή δημοτικός σύμβουλος αισθάνεται την ανάγκη να τοποθετηθεί για να τα γνωστοποιήσει στο σώμα ή να αναδείξει τη θέση του γι’ αυτά αντίστοιχα.

Στη διάρκεια αυτών των δηλώσεων ακούστηκαν οι προτάσεις για παραίτηση όλων των μελών του οργάνου (Χριστίνα Σταρακά), ως «ηχηρή διαμαρτυρία στην απαξίωση της τοπικής μας κοινωνίας», καθώς και η πρόταση για την λήψη απόφασης κήρυξης ως ανεπιθύμητων (Στέλιος Μερμίγκης) όλων εκείνων των βουλευτών του νομού που ψήφισαν νόμους κατά το παρελθόν οι οποίοι οδήγησαν τις Πανεπιστημιακές Σχολές Αγρινίου στην μεταφορά τους στην Πάτρα ή στην πλήρη κατάργησή τους.

Ούτε το ένα αποφασίστηκε, ούτε το άλλο. Εκείνο που συμφωνήθηκε είναι η πραγματοποίηση μιας νέας συνεδρίασης, αφού προηγηθεί ένας συντονισμός της από τους επικεφαλής των παρατάξεων, η οποία θα πραγματοποιηθεί «διαζώσης» τις αμέσως επόμενες μέρες.

Αυτό που πραγματικά δεν κατάλαβα, είναι, γιατί θα πρέπει αυτή η συνεδρίαση να γίνει «κεκλεισμένων των θυρών».

«Για να μη μας καταλάβει η κατασκοπία των Αχαιών», ήταν το επιχείρημα που υπονοήθηκε.

Εντάξει, έχουμε πάει σε άλλα level…

Είναι καιρός να σοβαρευτούμε και να μην «παίζουμε κλεφτοπόλεμο», την ώρα που απόφασή μας είναι να δώσουμε ανοιχτή και ξεκάθαρη μάχη με όλα μας τα όπλα.


Λ. Τηλιγάδας
«Αgrinio 365» Media Group | Antenna-Star.gr – AgrinioTimes.gr