Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.: Σε καραντίνα έξι υγειονομικοί στο Ρίο

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία στέκεται στον τρόπο με τον οποίο τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν τα περιστατικά κορωνοϊού

Ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν., Μιχάλης Γιαννάκος ζητά από τις διοικήσεις των νοσοκομείων να υποβάλλονται σε τεστ όλοι όσοι εισάγονται στα νοσοκομεία.

Όπως υποστηρίζει η ομοσπονδία «o αριθμός των υγειονομικών που νοσούν το μήνα Αύγουστο είναι… 59. Εκτός από τους επτά του ΑΧΕΠΑ, θετικός είναι ένας συνάδελφος στο Νοσοκομείο Κέρκυρας και ένας στο Κέντρο Υγείας Σπάτων. Οι νοσούντες υγειονομικοί γίνονται περισσότεροι με μεγαλύτερο ρυθμό από ό,τι στη κορύφωση της πανδημίας (Μάρτιο, Απρίλιο). Υπάρχουν νοσοκομειακές εστίες. Για να ελεγχθούν χρειάζεται βελτίωση των μέσων ατομικής προστασίας και τακτικά προληπτικά τέστ σε όλο το προσωπικό. Χορηγείται μια μάσκα το οκτάωρο που σε δυο ώρες είναι ακατάλληλη και ένα ζευγάρι γάντια… κομμωτηρίου για όλο το οκτάωρο. Αν είναι δυνατόν!».

Η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. μιλάει ακόμη και για το νοσοκομειο του Ρίου, νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό, «όπου ξέφυγε περιστατικό κορωνοϊού και νοσηλεύτηκε στη δερματολογική κλινική ως χειρουργικό περιστατικό. Εξι εργαζόμενοι τραυματιοφορείς και νοσηλευτές σε καραντίνα. Τα ύποπτα κρούσματα στα ΤΕΠ αντιμετωπίζονται σε ακατάλληλο χώρο. Περνάνε μπροστά από άλλα επείγοντα περιστατικά. Η Διοίκηση άφαντη. Επιτακτική αναγκη όλοι οι ασθενεις που εισάγονται στα νοσοκομεία θα πρεπει να υποβάλλονται σε τεστ».

 

protothema.gr