Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. – Νοσοκομείο Ρίου: Περιστατικά περιμένουν το ένα δίπλα στο άλλο

Η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν., καταγγέλλει ότι στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.), νοσοκομείων αναφοράς «περιστατικά κορωνοϊού ύποπτα και διαγνωσμένα εξετάζονται στον ίδιο διάδρομο σε εξεταστήρια που χωρίζονται με παραβάν και καρέκλες από τα εξεταστήρια των γενικών περιστατικών».

Τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση κρούει η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν., που καταγγέλλει ότι στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.), νοσοκομείων αναφοράς «περιστατικά κορωνοϊού ύποπτα και διαγνωσμένα εξετάζονται στον ίδιο διάδρομο σε εξεταστήρια που χωρίζονται με παραβάν και καρέκλες από τα εξεταστήρια των γενικών περιστατικών».

«Ασθενείς με κορωνοϊό δίπλα σε ασθενείς γενικών περιστατικών»

Ειδικότερα όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν., Μιχάλης Γιαννάκος, επικαλούμενος μαρτυρίες εργαζομένων σε Τ.Ε.Π., «στο Αττικό Νοσοκομείο σε ημέρες εφημερίας εξετάζονται 700 με 1000 ασθενείς. Στα εξεταστήρια υπάρχουν πάρα πολλοί ασθενείς στην αναμονή στους διαδρόμους. Τα περιστατικά κοροναϊού -ύποπτα και διαγνωσμένα- εξετάζονται δίπλα στον ίδιο διάδρομο σε εξεταστήρια που χωρίζονται με καρέκλες μεταλλικές από τα εξεταστήρια των γενικών περιστατικών.

Ο διάδρομος είναι γεμάτος ασθενείς. Ακριβώς μπροστά από τις καρέκλες είναι τα εξεταστήρια για καρδιολογικά, παθολογικά,πνευμονολογικά, χειρουργικά περιστατικά. Στην είσοδο των τεπ χωρίζουν με νάιλον το χώρο για περιστατικά κορωνοϊού και τα γενικά περιστατικά που περιμένουν δεκάδες στην αναμονή».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν., έξω από τα Τ.Ε.Π., περιμένουν πολλά περιστατικά σε πολύ κοντινή απόσταση ύποπτα και γενικά. Ανάλογη είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο του Ρίου, επίσης νοσοκομείο αναφοράς κορωνοϊού, όπου και εκεί τα εξεταστήρια περιστατικών κορωνοϊού και τα εξεταστήρια για γενικά περιστατικά είναι στον ίδιο διάδρομο και τα χωρίζει ένα παραβάν εκλογικού κέντρου.

90 υγειονομικοί με κορωνοϊό τον Αύγουστο
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν., οι υγειονομικοί που νόσησαν με κορωνοϊό τον Αύγουστο, ανέβηκαν στους 90 καθώς προστέθηκαν μία μια καθαρίστρια στο Αγλαΐα Κυριακού που βρέθηκε θετική στον ιό 17/8, και μια ειδικευόμενη γιατρό στο Νοσ. Αλεξάνδρας. Από αυτούς 62 είναι ασυμπτωματικοί.

in.gr