Παγκόσμιο δέος από τον Τάφο του Χριστού – Το σπασμένο μάρμαρο με τον σταυρό (Βίντεο)

Χτισμένος στην Εκκλησία του Παναγίου Τάφου στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, ο τάφος έχει καλυφθεί από μάρμαρο τουλάχιστον από τον 16 αιώνα. Κάτω όμως απ;o αυτό το μάρμαρο, βρέθηκε ακόμα μια μαρμάρινη επιφάνεια, σπασμένη, με έναν σταυρό πάνω. Και αυτό το μάρμαρο που χρονολογείται από την Ρωμαική Εποχή, οδήγησε τους επιστήμονες σε αυτήν την μοναδική ανακάλυψη.

Όπως δήλωσε ο Fredrik Hiebert, αρχαιολόγος στο National Geographic, που έκανε την σχετική ανακοίνωση που προκάλεσε παγκόσμιο δέος και συγκίνηση: «Πρόκειται για μια μακρά επιστημονική ανάλυση, ωστόσο θα μπορέσουμε τελικά να δούμε την πρώτη πέτρινη επιφάνεια πάνω στην οποία, σύμφωνα με την παράδοση, τοποθετήθηκε το σώμα του Ιησού.

Σύμφωνα με την χριστιανική παράδοση το σώμα του Ιησού Χριστού τοποθετήθηκε πάνω σε μια πλάκα το λεγόμενο «ταφικό κρεβάτι», το οποίο είναι από ασβεστόλιθο, μέσα σε μια σπηλιά, μετά την σταύρωση του Χριστού από τους Ρωμαίους.

Η ταφική πλάκα βρίσκεται μέσα στο Κουβούκλιο, το οποίο αναστηλώθηκε τελευταία φορά το διάστημα 1808-1810, καθώς είχε καταστραφεί σε πυρκαγιά.

 Η έκθεση του «ταφικού κρεβατιού» για πρώτη φορά, δίνει στους ερευνητές τη δυνατότητα να μελετήσουν την αρχική επιφάνεια του τάφου. Αυτό θα τους βοηθήσει να κατανοήσουν καλύτερα όχι μόνο την αρχική μορφή του ταφικού θαλάμου αλλά και το πώς εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο ιερούς τόπους της Χριστιανοσύνης. Δείτεο το βίντεο του iefimerida: