Παιδικές Χαρές προσβάσιμες και σε ΑμεΑ σε 19 Δήμους της Δυτικής Ελλάδας

Η  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας χρηματοδοτεί με το συνολικό πόσο των  1.989.746 ευρώ από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης τους 19 Δήμους των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας προκειμένου να δημιουργήσουν ή να εκσυγχρονίσουν Παιδικές Χαρές, καθιστώντας αυτές προσβάσιμες και σε άτομα με αναπηρίες. 

Στο πλαίσιο αυτό η Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού εξέδωσε πρόσκληση με τίτλο «δημιουργία – βελτίωση 19 Παιδικών Χαρών και για ΑμΕΑ σε Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας». 

Οι 19 Δήμοι της Δυτικής Ελλάδας έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ώστε να προχωρήσουν στη διαμόρφωση ή στην Αναβάθμιση Παιδικών Χαρών, προχωρώντας στην προμήθεια – εγκατάσταση νέων οργάνων, δαπέδων και συναφούς εξοπλισμού.

Η δημιουργία και ο εκσυγχρονισμός Παιδικών Χαρών με πρόσβαση σε όλους, αποτελεί για την Περιφερειακή Αρχή δομικό στοιχείο της δημιουργίας μίας κοινωνίας πιο δίκαιης, πιο όμορφης και πιο ανοικτής.

Η Περιφέρεια βρίσκεται στο πλευρό των Δήμων με στόχο τη βελτίωση των υποδομών ώστε να γίνει ο τόπος μας πιο σύγχρονος και πιο φιλικός σε όλους.

 

Διαβάστε επίσης: Π.Δ.Ε.: Ανάπλαση της δυτικής εισόδου της Αμφιλοχίας με 2,55 εκ. ευρώ