Παλαιά Μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου: «Από το χτες και το σήμερα για το αύριο…»

Παλαιά Μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου: «Από το χτες και το σήμερα για το αύριο…»

Πιο αναλυτικά τα όσα αναφέρουν:

«Εμείς που υπογράφουμε, μόνοι και αποκλειστικοί αποδέκτες της πρότασης του Πάνου, ομόφωνα την αποδεχτήκαμε και καθολικά ανταποκριθήκαμε.

Εμείς που υπογράφουμε, συνταξιούχοι έμποροι, παλαιά μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου «Ο ΕΡΜΗΣ» – 1911, για την πρώτη αυτή συνάντηση πληρούσαμε τα παρακάτω κριτήρια:

Να είμαστε συνταξιούχοι, να έχουμε όλοι συνυπάρξει και συμπορευτεί σαν μέλη Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, σαν μέλη αυξημένης ευθύνης σε Προεδρεία του, σαν Αντιπρόσωποί του στην Ομοσπονδία, σαν μέλη Διοικητικού Συμβουλίου και Προεδρείων της Ομοσπονδίας, σαν Αντιπρόσωποι του Συλλόγου μέσω της Ομοσπονδίας στην Συνομοσπονδία, κλπ.

Δεχόμενοι την πρόταση, δεχτήκαμε και τη συλλογιστική της που έλεγε: συνταξιούχοι μεν αλλά ούτε κοινωνικά ούτε στην αγορά αόρατοι.

Συνταξιούχοι μεν αλλά καθόλου ξεχασιάρηδες για τις ατελείωτες ώρες, μέρες, νύχτες, εξαντλητικούς διαλόγους, αντιπαραθέσεις, στράτευση στις αποφάσεις, πολιτικές και συνδικαλιστικές συγκρούσεις, συγκεντρώσεις, πορείες, καταλήψεις, τι παραλάβαμε και τι παραδώσαμε, υποδομές, αρχεία, οργάνωση, λειτουργία, αγωνίες, ατομικά και συλλογικά προβλήματα συναδέλφων.

Συνταξιούχοι μεν αλλά βαθιά πληγωμένοι και θυμωμένοι από την απαξιωτική εικόνα για τον Σύλλογο τα τελευταία χρόνια και την ποικιλόμορφη κακοποίησή του.

Με αυτές τις σκέψεις και την αντίστοιχη συναισθηματική φόρτιση αποφασίσαμε δημόσια να πούμε:

  • Δε θα κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας, η αποδόμηση και απαξίωση ενός Συλλόγου αποτελεί θλιβερό επακόλουθο όταν περιφρονούνται συλλογικές αποφάσεις και λειτουργίες.
  • Η εκτροπή από τη συλλογικότητα και την υπεράσπιση πλειοψηφικών αποφάσεων αποτελεί ύβρη προς τη δημοκρατία.
  • Όταν εκπροσωπείς και αντιπροσωπεύεις, δεν υπάρχει ΕΓΩ.
  • Επειδή η αλήθεια λοιπόν ξεπερνά και πρέπει να ξεπερνά προσωπικές σχέσεις, αλήθεια είναι ότι η δραστηριότητα, οι ενέργειες και η λειτουργία των μέχρι προχθές μελών του Συλλόγου της ομάδας του Ενωμένου Εμπορίου, έχει την αποκλειστική ευθύνη για την αρνητική εικόνα και τις διοικητικές περιπέτειες του Συλλόγου.
  • Καλό είναι επίσης να γίνει κατανοητό ότι όποιος σε γλύφει δεν είναι απαραίτητα φίλος σου, όπως και όποιος σε κατακρίνει δεν είναι απαραίτητα εχθρός σου.
  • Τούτη την ώρα όμως, που στην αγορά – και όχι μόνο – παίζει η προσπάθεια συγκρότησης παρασυλλόγου, επίσης δεν έχουμε δικαίωμα να σιωπήσουμε γι’ αυτό ξεκαθαρίζουμε ότι μαζί με την απόλυτη αποστροφή και καταδίκη κάθε τέτοιας τοξικής και διχαστικής ενέργειας, καλό θα είναι οι πρωταγωνιστές της να αναλογιστούν ότι ο λεκές θα είναι μεγάλος, θα είναι ανεξίτηλος και επειδή μιλάμε για ιστορικό και υπεραιωνόβιο Σύλλογο , θα παραμείνει και μετά την ολοκλήρωση του βιολογικού κύκλου.

Αισθανόμαστε ταυτόχρονα την ανάγκη σαν γνώμη να πούμε:

• Στα μέλη του Συλλόγου, που είναι το ανώτατο όργανο διοίκησής του, πάρτε τον Σύλλογο στα χέρια σας, προστατέψτε τον και διαφυλάξτε τον.

• Σε όσους δεν είναι σήμερα μέλη του, γίνετε τώρα μέλη του ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Ο ΕΡΜΗΣ-1911. Είναι μεγάλη τιμή να είσαι μέλος συλλογικότητας, είναι υπέροχο να συνδιαμορφώνεις αποφάσεις, να πείθεις, να πείθεσαι, οι εκλεγμένοι να σε υπερασπίζονται και όχι να σε χειραγωγούν.

• Στα αυτοδιαγραφέντα πρώην μέλη του, η απόφασή σας ήταν λάθος. Σταματήστε και αναστοχαστείτε, ο δρόμος των λαθών είναι αδιέξοδος. Σκεφτείτε, σκεφτείτε, σκεφτείτε!

Όταν διαφωνώ με κάποιους μέσα στο ίδιο σπίτι, προσπαθώ να πείσω τους πολλούς για το δίκιο μου και δεν επιλέγω να βάλω φωτιά για να αφανιστεί το σπίτι. Γι’ αυτό σταματείστε τώρα και εδώ! Η αναγνώριση του λάθους δείχνει γενναιότητα και σωφροσύνη. Δεν είναι αντίπαλος ο Σύλλογος, τα μέλη, οι αποφάσεις, το καταστατικό, οι πλειοψηφίες, οι Γενικές Συνελεύσεις, κλπ.,, τα προβλήματα είναι, για να ζήσει το ρημαδιακό.

• Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, αντισταθείτε, ανασκουμπωθείτε και με δόρυ την συλλογικότητα αντεπιτεθείτε. Η ευθύνη και το μεγαλείο της υπεράσπισης υπερβαίνει κατά πολύ τα γραφειοκρατικά της διοίκησης ασχολήματα. Στην υπεράσπιση της επιβίωσης του συναδέλφου και τη συμπόρευση θα αξιολογηθείτε.

• Τέλος προς όλους, σκεφτείτε και ξανασκεφτείτε μήπως αυτοί που σας θέλουν σκόρπιους, διασπασμένους, διχασμένους και κομματιασμένους, το θέλουν για να μπορέσουν πιο γοργά να σας κάνουν από την αγορά ξεκουμπισμένους.

ΟΙ ΠΡΟΣΚΛΗΘΕΝΤΕΣ ΟΜΟΦΩΝΑ:

ΓΙΑΝΝΟΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΑΛΤΣΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΜΑΧΑΛΙΩΤΗΣ ΤΑΣΟΣ
ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΠΑΠΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΤΖΩΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΟΣ

ΑΓΡΙΝΙΟ 17-1-2024

Υ.Γ.: Ζητάμε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ή να διακινήσει μέσω των υποδομών του την παρέμβασή μας ή να μας γνωστοποιήσει την άρνησή του»

 

Διαβάστε επίσης: Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου: «Τροφή για σκέψη… Τι και σε ποιον προσφέρουν οι Τράπεζες;»