Παλαιό Χαλκιόπουλο: Ημερίδα Εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση (Videο)

Πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 21 Αυγούστου με επιτυχία στο παλαιό Χαλκιόπουλο στον αύλιο χώρο της εκκλησίας, η 4η κατά σειρά ημερίδα, για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείων των Ηρώων από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Βασίλη Ταλιούρα, τον Δήμαρχο Αμφιλοχίας κ. Γιώργο Κατσούλα και τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Ανδρέα Φίλια.

Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Β. Ταλιούρα και τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Κατσούλα και Αντιπεριφερειάρχη κ. Α. Φίλια.

Στη συνέχεια έγιναν εισηγήσεις από τον δικηγόρο Παναγιώτη Νικολόπουλο («Ιστορικά Μονοπάτια του Βάλτου – πρόταση αξιοποίησης τους»), τον πολιτικό μηχανικό, Πρόεδρο του φορέα «Χερσόνησος Αίμου» Γιώργο Γεωργού («Το Αθάνατο κλέφτικο τραγούδι και η σημασία του, Σαρακατσάνικη στάνη – η οικονομική & στρατιωτική της συνεισφορά στον αγώνα του 1821»).

Παρέμβαση έκανε ο καταγόμενος από το Χαλκιόπουλο Διδάκτωρ Φιλοσοφίας, βραβευμένος συγγραφέας-πεζογράφος Ανδρέας Μήτσου.

Έκδηλη ήταν η συγκίνηση στον συγγραφέα μιλώντας για τον πατέρα του που ήταν ψάλτης στην εκκλησία που γινόταν η εκδήλωση και τα παιδικά του χρόνια στον τόπο καταγωγής του.

Την εκδήλωση έκλεισε ο γνωστός αγωνιστής της πολιτιστικής κληρονομιάς και της παράδοσης Γιάννης Κάτσιος, που με τον γνωστό του τρόπο ενθουσίασε το κοινό ερμηνεύοντας κλέφτικα τραγούδια.

e-maistros.gr