Παλιάμπελα Βόνιτσας: Οριοθετήθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι

Μια μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης 25 Ιουνίου 2024, βορειοδυτικά στα Παλιάμπελα Βόνιτσας, τέθηκε υπό έλεγχο χάρη στην άμεση και αποτελεσματική επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμφιλοχίας.

Η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε αιφνίδια, απείλησε τόσο δασική όσο και χορτολιβαδική έκταση, αγγίζοντας μάλιστα και μια μονάδα φωτοβολταϊκής ηλεκτροπαραγωγής.

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και την ταχεία εξάπλωση της φωτιάς, οι Πυροσβέστες κατάφεραν να την οριοθετήσουν και να την θέσουν υπό πλήρη έλεγχο, αποτρέποντας μεγαλύτερες καταστροφές.

Σύμφωνα με e-maistros.gr, η πυρκαγιά κατέκαψε περίπου 30 στρέμματα γης, ενώ προκάλεσε ζημιές και στη μονάδα παραγωγής ενέργειας.

Η έγκαιρη επέμβαση και η συντονισμένη δράση των πυροσβεστών απέτρεψαν το χειρότερο, διασφαλίζοντας την ασφάλεια των κατοίκων και των περιουσιών τους.

Η ψυχραιμία και η επαγγελματική κατάρτιση των πυροσβεστών έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχή κατάσβεση της πυρκαγιάς, υπενθυμίζοντάς μας την αστείρευτη προσφορά τους στην προστασία της ζωής και του περιβάλλοντος.

 

Διαβάστε επίσης: Μεγάλη πυρκαγιά στον Πλατανίτη Αντιρρίου – Δηλώσεις Γκίζα και Ταμπάκη (Videos)