Παναγιώτης Καρύμπας: «Το ποδόσφαιρο αποτελεί έναν τρόπο διαφυγής»

Το καλοκαίρι του 2020 λίγο μετά το τέλος του πρώτου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού ο έμπειρος επιθετικός Παναγιώτης Καρύμπας ήρθε σε συμφωνία για την επιστροφή του στον Αθλητικό Όμιλο Ρηγανά ο οποίος αγωνίζεται στην Β’ κατηγορία της Ε.Π.Σ. του Νομού Αιτωλοακαρνανίας έχοντας ως βασικό στόχο την άμεση επιστροφή στην πρώτη τοπική κατηγορία του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου. 

Η αλήθεια είναι ότι η εμπειρία και μόνο αυτού του ποδοσφαιριστή έδειχνε ικανή να βοηθήσει ακόμη περισσότερο την προσπάθεια της διοίκησης του Νίκου Αμπλιανίτη καθώς και των παικτών του Σωτήρη Γιαννακόπουλου και αυτό δεν είναι κάτι το οποίο στηρίζουμε στην πλούσια ποδοσφαιρική εμπειρία ενός εκ των κορυφαίων 10αριών του Νομού σε ομάδες και της παλιάς Β’ Γ’ ή Δ’ Εθνικής αλλά και στις ομάδες του Ημιεπαγγελματικού ή Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου.

Με αφορμή την μεγάλη του γνώση αλλά και τη στασιμότητα αυτό το χρονικό διάστημα στις υποχρεώσεις όλων των ομάδων, εκτός από εκείνων της Super League 1, μίλησε στο Δημοσιογράφο Παρασκευά Μάζη για λογαριασμό των ιστοσελίδων του ομίλου «Agrinio365» Media Group (AgrinioTimes.gr – Antenna-Star.gr).

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε:

-Για την κατάσταση την οποία βιώνουμε: «Πολύ δύσκολη για όλο το κόσμο, όχι μόνο για τον αθλητισμό. Σίγουρα, προέχει η υγεία όλων. Ευελπιστούμε ότι πολύ σύντομα θα επιστρέψουμε στην καθημερινότητα. Το ποδόσφαιρο αποτελεί έναν τρόπο διαφυγής. Ειδικά το δεύτερο κύμα της πανδημίας έχει αφήσει άπαντες να ζουν και να μην ζουν στην αβεβαιότητα της εργασιακής τους ύπαρξης. Δυστυχώς, βλέπω πως αυτοί που διοικούν δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για όλη αυτή τη κατάσταση διαφορετικά θα είχαν λάβει άλλου είδους μέτρα για όλους επί ίσοις όροις».

-Για την επικοινωνία με τον Αθλητικό Όμιλο Ρηγανά: «Σε καθημερινή βάση υπάρχει επικοινωνία με όλους τους ανθρώπους από την ομάδα συμπαίχτες, προπονητικό τιμ και διοικούντες. Λαμβάνουμε συμβουλές και πρόγραμμα εκγύμνασης μέσω του οποίου ατομικά ή ανά δύο το εκτελούμε. Επιτρέψτε μου όμως κάπου εδώ να αναφερθώ στη συγκινητική στήριξη του ίδιου του Προέδρου του κ. Νίκου Αμπλιανίτη ο οποίος είναι δίπλα μας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, σε ότι κι αν χρειαστούμε και αυτό είναι κάτι που το δείχνει έμπρακτα».

-Για τις εγκαταστάσεις και τα έργα στο χωμάτινο γήπεδο: «Υπάρχει σειρά εγκρίσεων για έργα από Δήμο και Περιφέρεια ικανά να κάνουν πράξη το όραμα όλης της γειτονιάς των Εργατικών Κατοικιών τόσο του Ρηγανά αλλά και της γειτονιάς των άλλων Εργατικών Κατοικιών στην Αγία Βαρβάρα. Από όσο γνωρίζω μιλάμε για έναν στόχο που είχε θέσει και είχε πιέσει από πλευράς του με όλες του τις δυνάμεις και ο Πρόεδρος αυτού του σωματείου ο κ. Αμπλανίτης. Όταν με το καλό ολοκληρωθεί και η τελευταία λεπτομέρεια το Γήπεδο θα αποκτήσει τη δυναμική που του αρμόζει δίνοντας ένα έξτρα κίνητρο ακόμη και σε ενδιαφερόμενους για το άνοιγμα κάποιων καταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή ικανά να φέρουν αλλαγή και σε κοινωνικο-οικονομικό επίπεδο πέραν της όποιας αναβάθμισης στο αθλητικό της υπόθεσης για την ανδρική αλλά και τις μικρότερες ομάδες που προπονούνται στο συγκεκριμένο γήπεδο».

-Για την προσωπική του ζωή και τις ασχολίες του εν μέσω Covid-19: «Προπόνηση και πολύ χρόνο με το γιό μου στον οποίο αρέσει αρκετά το ποδόσφαιρο και δείχνει ικανό να ασχοληθεί και επαγγελματικά, αλλά αυτό είναι κάτι για το οποίο δεν θα αποφασίσω εγώ αλλά ο ίδιος και μόνο εκείνος όταν μεγαλώσει και δει τι είναι αυτό που θα τον ευχαριστεί αληθινά. Για το νεαρό της ηλικίας του δείχνει να έχει μία συμπάθεια παραπάνω σε ότι αγαπάω και εγώ, όπως οι μηχανές. Γενικά βλέπουμε πολύ μπάλα και φυσικά την πρώτη ομάδα της πόλης και του Νομού τον Παναιτωλικό. Σε άλλα νέα που αφορούν εμένα προσωπικά δεν σας κρύβω ότι με ενδιαφέρει η προοπτική της προπονητικής».