Παναιτωλικός για Ουάρντα: «Βάλαμε Αιγύπτιους δίπλα του για να προσαρμοστεί στο Αγρίνιο»

Ο Αμρ Ουάρντα κόπηκε από την αποστολή του ΠΑΟΚ με προορισμό την Ολλανδία με την ΠΑΕ να ανακοινώσει το πρωί της 2ης Ιουλίου την οριστική απόφαση που είχε ληφθεί προ ημερών. Το σκεπτικό της απόφασης το αναλύσαμε στη «Μ» με το εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ που παραθέσαμε καλύπτοντας όλες τις «πτυχές».

Και τις θέσεις του ΠΑΟΚ αλλά και τις δηλώσεις του Αιγύπτιου άσου. Τα ερωτήματα ωστόσο που τέθηκαν ήταν πολλά, καθώς αρκετοί φίλαθλοι του Δικεφάλου που επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τη Metrosport και το  Metropolis 95,5 ζητούσαν να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Η «Μ» συγκέντρωσε στοιχεία από την παρουσία του Ουάρντα στο Αγρίνιο, όταν ήταν παίκτης του Παναιτωλικού. Μιλήσαμε με αρκετούς ανθρώπους που συναναστράφηκαν μαζί του, συλλέξαμε πληροφορίες από τις οποίες προκύπτουν χρήσιμα συμπεράσματα.

Ο καθ΄ ύλην αρμόδιος, ο πρόεδρος του Παναιτωλικού Μάκης Μπελεβώνης, όταν ρωτήθηκε από τη «Μ» για τον Ουάρντα και εάν στο Αγρίνιο αντιμετώπισαν σοβαρά θέματα με την εξωαγωνιστική συμπεριφορά του παίκτη, μας είπε πως ακραία κρούσματα συμπεριφοράς του Αιγύπτιου δεν καταγράφηκαν. Είχαν όμως τον τρόπο για να περιορίσουν οποιαδήποτε αρνητική τάση.

Ο κ. Μπελεβώνης είπε μεταξύ των άλλων: «Όταν αποκτήσαμε τον Ουάρντα, γνωρίζαμε πως η προσαρμογή του στην Ελλάδα θα ήταν δύσκολη, καθώς δεν είναι εύκολο για έναν Αιγύπτιο να εγκλιματιστεί πλήρως στο νέο του περιβάλλον, χωρίς να έχει παρέες, ανθρώπους που θα εκπέμπουν θετική ενέργεια. Κάναμε κάτι το απλό. Βρήκαμε μέσα στην κοινωνία του Αγρινίου, Αιγύπτιους και φροντίσαμε να κάνουν παρέα με τον Ουάρντα. Ενδεικτικά θα σας αναφέρω πως ένας Αιγύπτιος, διατηρεί μία πιτσαρία στο Αγρίνιο και ο γιός του, είναι συνομήλικος με τον παίκτη. Αυτοί οι δύο άνθρωποι, με την συναναστροφή τους με τον Ουάρντα, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της συμπεριφοράς του και στο να είναι προσηλωμένος στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στον Παναιτωλικό».

 «Οταν δεν έπαιζε, έλεγε πως θα φύγει»

Και άλλα στελέχη του Παναιτωλικού, υποστήριξαν στη «Μ» άγνωστες λεπτομέρειες από την παρουσία του Ουάρντα στο Αγρίνιο. Και μας είπαν μεταξύ των άλλων: «Ο Ουάρντα όταν δεν έπαιζε βασικός, είχε μία αρνητική προδιάθεση. Αισθανόταν πως επειδή ήταν ξένος και προερχόταν από μία άλλη χώρα, μη ευρωπαϊκή, δεν θα είχε μόνιμη παρουσία. Τον διακατείχε μία αμηχανία αρκετές φορές. Και μάλιστα έλεγε πως όταν δεν έπαιζε με την ομάδα, ήθελε να φύγει. Αυτό όμως το αντιμετωπίζαμε με τις συνεχείς συζητήσεις που είχαμε μαζί του και με τους ανθρώπους που ήταν όλο το 24ωρο δίπλα του».

Ο πρόεδρος του Παναιτωλικού, ο Μάκης Μπελεβώνης είπε ακόμη κάτι πολύ σημαντικό στη «Μ»: «Εγγυημένα σας λέω, πως ο Ουάρντα όλο το χρονικό διάστημα που ήταν στο Αγρίνιο, δεν δημιούργησε προβλήματα εξωαγωνιστικής φύσεως. Με λίγα λόγια δεν ξενυχτούσε, ή δεν έκανε πράγματα αρνητικά που προκαλούσαν συζητήσεις. Εμείς έχουμε τη φιλοσοφία μας και την εφαρμόζουμε. Οι άνθρωποι της ίδιας εθνικότητας, που είχαμε επιλέξει να βρίσκονται δίπλα στον Ουάρντα, έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο στην προσαρμογή του. Βλέπετε ήρθε σε ηλικία 20 ετών και χρειαζόταν μία καθοδήγηση».

Οσο για τον ΠΑΟΚ ο Μπελεβώνης ανέφερε: «Δεν μπορώ να ξέρω τι συνέβη και δεν θα συμμετέχει πλέον στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ. Αυτό το γνωρίζουν οι επιτελείς του Δικεφάλου. Όμως μην ξεχνάτε πως καταλαμβάνει θέση ξένου και από την στιγμή που ο ΠΑΟΚ θέλει να αποκτήσει ένα ξένο, κάποιος έπρεπε να «κοπεί». Θα το επαναλάβω, πως αυτοί οι παίκτες χρειάζονται ειδική μεταχείριση και πρέπει να είσαι συνεχώς δίπλα τους».

Πλήρης εξόφληση από τον ΠΑΟΚ

Σε ένα άλλο ερώτημα που θέσαμε, για το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας του ΠΑΟΚ με τον Παναιτωλικό για τον Ουάρντα, οι εκπρόσωποι της ομάδας του Αγρινίου, ήταν κατηγορηματικοί μιλώντας στη «Μ»: «Είναι άψογοι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ και ο Ιβάν Σαββίδης. Ότι συμφωνήσαμε για την πώληση του Ουάρντα τον περασμένο Ιανουάριο, πληρώθηκε στην ώρα του». Οσο για το ενδεχόμενο μίας συνεργασίας των δύο ομάδων με την ανταλλαγή παικτών στο μέλλον, η απάντηση που λάβαμε ήταν η εξής: «Στο Αγρίνιο έχουμε μία φιλοσοφία που αναφέρει πως δεν παίρνουμε ποτέ δανεικούς παίκτες από άλλες ομάδες».

metrosport.gr